---
BASF Printing Systems kiest wereldwijd voor software van Navision en FAQT Group

---
Qurius start implementatie bij BASFDrukinkt BV in Doetichem
Zaltbommel (Nederland), 14/02/2002

BASF Printing Systems, de BASF-divisie gespecialiseerd in drukinkten voor de grafische- en verpakkingsindustrie, gaat wereldwijd al zijn kleine en middelgrote filialen uitrusten met de ERP-software (Enterprise Resource Planning) van de softwareuitgever Navision en de ERP-dienstenleverancier FAQT Group. Die laatste neemt ook de internationale implementatie in handen. De nieuwe software laat BASF Printing Systems toe om sneller en efficiënter te produceren en te verhandelen.

BASF Printing Systems beschikt wereldwijd over 15 filialen (waaronder BASF Drukinkt BV in Nederland en BASF Printing Systems NV in België), die allen afhangen van BASF Drucksysteme GmbH. Die filialen zijn ofwel zeer grote productieafdelingen, ofwel kleine en middelgrote handels- en productieafdelingen (met maximaal 250 systeemgebruikers). De kleine en middelgrote afdelingen beschikten tot vandaag over diverse ERP-systemen. Met de introductie van het softwarepakket Navision Attain komt BASF Printing Services nu tot één wereldwijd ERP-systeem voor die afdelingen. In de Benelux gaat het om de BASF-vestigingen in Doetichem (Nederland) en Vilvoorde (België), waar samen zo'n 100 mensen werken.

Qurius, een van de Nederlandse afdelingen van FAQT Group, stemde in samenwerking met twee eigen "Navision-competence centers" van BASF het standaardpakket Navision Attain af op de noden van het bedrijf. De ERP-specialist breidde het pakket ook uit met eigen modules voor prijzenbeheer, kostentoewijzing en kwaliteitsbeheer. De verschillende filialen van FAQT Group zullen de BASF-versie van Navision Attain in de komende maanden implementeren bij de kleine en middelgrote afdelingen van BASF Printing Systems in Nederland, België, Spanje, Denemarken, Oostenrijk, USA, Polen en Duitsland. Daarna staan ook andere landen op het programma.

"We besloten om binnen BASF twee eigen Navision-'competence centers' op te richten om nog optimaler te kunnen inspelen op de eisen en wensen van de gebruiker," zegt Marco De Wilde, hoofd automatisering bij BASF Printing Systems. "Die centra zorgen enerzijds samen met de FAQT Group voor de ontwikkeling en internationale implementatie van de 'BASF-versie' van Navision Attain, en bieden anderzijds technische ondersteuning aan de gebruikers. De internationale coördinatie van de twee centra gebeurt in Doetichem, maar ook IT-medewerkers uit andere landen zijn binnen de centra actief. Daardoor kunnen we ook lokaal de beste ondersteuning van specifieke bedrijfsprocessen waarborgen."

BASF Printing Systems produceert drukinkten en pigmentpasta's (halffabrikaten die kleurendruk mogelijk maken) en levert die aan grote (kranten)uitgevers en drukkerijen die werken met rotatie- en offsetpersen. Afhankelijk van de vraag van de klanten koopt BASF Printing Systems grondstoffen in en start het een specifiek productieproces. Grondstoffen worden telkens op een verschillende manier gemengd of gemalen, steeds volgens een specifiek recept. Met de nieuwe software kan het bedrijf nu sneller en preciezer grondstoffen inkopen en via een module voor receptenbeheer het productieproces beter plannen. Ook de opvolging van de geproduceerde goederen zal verbeteren, onder meer via gespecialiseerde modules voor prijzenbeheer, kostentoewijzing en kwaliteitsbeheer.

BASF Printing Systems koos voor Navision Attain omwille van de aanpasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de software. FAQT Group werd vooral gekozen voor de internationale structuur van het bedrijf en de specialisatie in de (semi-)procesindustrie (vooral de sectoren van de voeding, chemie, farmaceutica, rubber en papier). "Het project bij BASF Printing Systems toont aan hoe FAQT Group internationaal werkt," zegt Marijke Wellens van Qurius. "Qurius startte het project op en stemde de software af op de behoeften van BASF Printing Systems. Die software zal nu worden geïmplementeerd door de lokale afdelingen van de FAQT Group. Ieder filiaal van BASF Printing Systems krijgt een geschikte toepassing geïnstalleerd die ze telkens ook kan afstemmen op de lokale behoeften."
---
END

---
Journalisten kunnen voor meer informatie contact opnemen met:

- Eef De Vos, NewsEnginePR
Tel.: 32 3 260 96 46 / Fax: 32 3 237 23 24 / e-mail: eef.devos@newsenginepr.com

- Marijke Wellens, Qurius B.V.
Tel. : 31 418 68 35 00 / Fax: 31 418 68 35 35 / e-mail: marijke.wellens@qurius.nl
Over BASF Printing Systems
BASF Drukinkt B.V. en BASF Printing Systems N.V. zijn de Nederlandse, respectievelijk Belgische,
dochterondernemingen van BASF Drucksysteme GmbH, een onderdeel van de BASF-groep. In de divisie "Printing Systems" zijn alle drukinktactiviteiten van de BASF-groep ondergebracht. BASF Drukinkt B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt coldset offset rotatie-inkten in Nederland rechtstreeks en in het buitenland door
BASF-groepsmaatschappijen en

-agenten. Tevens verkoopt BASF Drukinkt B.V. in Nederland heatset offset rotatie-inkten, flexo- en diepdrukinkten en additieven, die worden toegeleverd door zusterorganisaties in het buitenland. BASF Printing Systems N.V. richt specifiek op de productie van flexo-inkten die worden verwerkt in de verpakkingsindustrie.
Over Navision
Het Deense Navision a/s is een vooraanstaande internationale leverancier van rendabele, flexibele en geïntegreerde bedrijfsoplossingen die middelgrote ondernemingen helpen in hun zoektocht naar groei. Het bedrijf telt wereldwijd reeds 127 500 klanten en kan rekenen op een internationaal kanaal van meer dan 2200 implementatiepartners en ruim 1100 werknemers in 29 landen. De belangrijkste productlijnen van Navision zijn Navision Financials®/Navision Attain®, Navision Axapta® en Navision XAL®. De fusie tussen Navision Software a/s en Damgaard A/S resulteerde in december 2000 tot het ontstaan van Navision a/s. Navision staat genoteerd op de Copenhagen Stock Exchange (CSE: NAVI). Voor meer informatie over Navision a/s surft u naar www.navision.com (of www.navision.be voor informatie over Navision Belgium). Navision Belgium n.v. is gevestigd in Mechelen, telt momenteel 25 medewerkers en haalde in het vorig boekjaar 2000/2001 een omzet van 250 miljoen BEF. Over Qurius
Qurius is gevestigd in Zaltbommel en werd in opgericht in 1999. Het bedrijf is ook lid en medeoprichter van de FAQT Group, een internationale groepering van
ERP-dienstverleners. Net als de overige leden van de FAQT Group specialiseert Qurius zich in de implementatie van de administratieve software van Navision bij middelgrote ondernemingen. Meer specifiek concentreert Qurius zich op middelgrote bedrijven en divisies en op internationale projecten in de segmenten transport & opslag, semiproces en gerelateerde handel en zakelijke dienstverlening. Adres:
Hogeweg 129
5301 LL Zaltbommel
Ref.:FAQT0004-1CD8DE