Persbericht

Negen digitale Xerox producten krijgen â¤~Beste Koop⤮ waardering van Better Buys for Business magazine

Onafhankelijk, gezaghebbend magazine verleent Xerox kantoor- en grafische systemen Editor⤮s Choice Awards

Amstelveen, 14 februari 2002 â¤" Maar liefst negen digitale Xerox kopieer-/printsystemen, multifunctionele systemen en netwerkprinters werden met een Editor⤮s Choice Award als beste koop gewaardeerd door het gezaghebbende Amerikaanse magazine Better Buys for Business. De toegekende Editor⤮s Choice Awards â¤~vormen een onafhankelijke bevestiging van de goede prijs-/kwaliteitsverhouding van de producten en van Xerox⤮ streven om het werken in zowel kantoor- als in grafische omgevingen gemakkelijker te maken⤮, aldus Xerox. Elke award wordt toegekend aan apparatuur met het hoogste prestatieniveau en met de beste gebruiksmogelijkheden binnen een bepaald prijssegment. De awards hebben betrekking op de Xerox DocuColor 12 en DocuColor 40 digitale kleuren kopieer-/printsystemen, de Document Centre 460, 470 en 480 digitale multifunctionele systemen, de Phaser® 860 en 7700 kleurenprinters, alsmede aan de Phaserâ"¢ 5400 en DocuPrint N4525 laserprinters. Jonathan Bees, hoofdredacteur van Better Buys for Business, in zijn commentaar: "Duidelijk is gebleken dat Xerox uitblinkt in zowel kantoor- als productie-printomgevingen, en een norm zet voor hoog gekwalificeerde, aantrekkelijke producten."

Voor de derde keer
De DocuColor 12, die de award in het middensegment kleurencopiers kreeg toegekend in de jaarlijkse â¤~Color Copier Guide⤮ van Better Buys for Business, produceert 12,5 pagina⤮s full color en 50 pagina⤮s zwart/wit per minuut. De DocuColor 40 heeft een capaciteit van 40 full color pagina⤮s per minuut en werd geselecteerd in de categorie high-speed productie-kleurencopiers. Beide genoemde systemen zijn ontwikkeld voor toepassing in professionele grafische omgevingen en worden breed ingezet voor de vervaardiging van onder meer handleidingen, brochures en voor â¤~on demand⤮ producties in kleine oplages. Voor beide systemen was het het derde achtereenvolgende jaar dat het predikaat Editor⤮s Choice werd toegekend.

Het drietal Xerox Document Centre producten combineert de functies printen, kopiëren, scannen en faxen in één apparaat, met afdruksnelheden van respectievelijk 55, 65 en 75 pagina⤮s per minuut, voor efficiënte en productieve kantoorwerkzaamheden. In tegenstelling tot andere vergelijkbare producten, beschikt elk Document Centre over dezelfde interface en consistente functionaliteit en â¤~connectivity⤮ opties. Gebruikers kunnen daardoor gemakkelijker meerdere systemen binnen de organisatie integreren en toepassen. De erkenningen werden opgetekend in het jaarboek â¤~High-Volume Copier & Multifunctional Guide⤮. Awards werden verder nog verleend aan Xerox netwerkprinters in de Phaser en DocuPrint productlijnen. De Phaser 860 en 7700 kleurenprinters werden als award winnaars vermeld in de â¤~Color Laser Printer Guide⤮ in de categorie â¤~Quality Models for Office/Graphics Use⤮. De Phaser 5400 en DocuPrint N4525 laserprinters tenslotte, werden vermeld in de â¤~Mid-Volume Printer Guide⤮.

Over Better Buys for Business

Better Buys for Business evalueert producten van alle belangrijke fabrikanten en verwerkt tevens informatie die zij krijgt van gebruikers en handelaren. De evaluaties bestaan uit hands-on testen, gebruikersonderzoeken en wereldwijde bezoeken aan fabrieksorganisaties en beurzen en tentoonstellingen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.betterbuys.com.

Over Xerox

Xerox Corporation is met rond 83.300 mensen wereldwijd actief in 130 landen. Xerox streeft naar het optimaliseren van de digitale wereld via een reeks van innovatieve, document-gerelateerde oplossingen, diensten en systemen, inclusief kleuren- en zwartwit digitale printers, multifunctionele apparatuur en copiers voor kantoor- en productieprintomgevingen. Meer informatie over Xerox is te vinden op www.xerox.com.

Over Xerox Europe

Xerox Europe is de Europese organisatie voor de verkoop en levering van producten, oplossingen en diensten van Xerox Corporation, die op de wereldranglijst van ICT-bedrijven een zesde positie inneemt. Xerox streeft naar de wereldwijd leidende positie op het gebied van document management, met oplossingen die een brug slaan tussen de wereld van het papier en de digitale wereld, en die de kantoorproductiviteit mede verhogen door het delen van kennis.

In 2000 realiseerde Xerox Europe een omzet van circa â'¬ 4,5 miljard) met rond 16.000 mensen. De onderneming heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en geavanceerde R&D centra in Cambridge (VK) en Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox-emea.com.

Xerox®, The Document Company®, het digitale X®, Phaser® en Document Centre® zijn handelsmerken van Xerox Corporation. DocuColor® is een gelicenseerde merknaam.