MULHOLLAND

Mulholland introduceert Polaris op internationale TEFAF

Mulholland introduceert Polaris op internationale TEFAF

innovatieve kaderspot voor uitlichten schilderijen

Hengelo, 14 februari 2002 - Waarom rond als het rechthoekig zou moeten? Deze vraag inspireerde Mulholland, de toonaangevende specialist op het gebied van uitlichten van kunst, tot de ontwikkeling van een nieuw armatuur in haar programma. Hierdoor komen schilderijen nog meer tot hun recht. De 'Polaris' zal voor het eerst aan publiek worden getoond op de internationale kunstbeurs TEFAF, die begin maart in Maastricht gehouden wordt.

Het uitlichten van schilderijen gebeurt tot nu toe met ronde halogeen spots. 'Dat geeft in sommige gevallen onaanvaardbare slagschaduwen, waardoor een schilderij of andere kunstuiting niet goed tot haar recht komt', legt Rob Mulholland uit. Hij staat aan de wieg van deze en vele andere innovaties van het bedrijf. Met een ingenieus geminiaturiseerd lenssysteem wist hij de lichtbundel tot een variabele rechthoek in te kaderen. Hoewel het principe van een dergelijke kaderspot niet nieuw is, was deze vinding tot nu toe voorbehouden aan grote internationale kunstcollecties van musea in de hele wereld. Rob Mulholland: 'Dit soort kaderspots zijn veel te groot voor gebruik in privé omgevingen. De Polaris past moeiteloos in onze lichtsystemen en kan door ons zonder problemen bij consumenten en galerieën worden geïnstalleerd.' Het minimalistische design is qua uitvoering en materiaalkeuze compromisloos. Zo zal de Polaris zich exact aan de maat van het schilderij aanpassen. Daarnaast is er is een mogelijkheid om het licht te laten vervagen aan de randen. En zoals bij alle lichtontwerpen van Mulholland wordt de helderheid en kleur van het licht aangepast aan de wensen van de klant.

De Polaris zal voor het eerst aan publiek worden getoond tijdens de internationale kunstbeurs TEFAF begin maart in Maastricht. De TEFAF trekt al jaren bijzondere en zeldzame kunstschatten aan vanuit de hele wereld. De TEFAF organisatie nodigt 200 vooraanstaande kunsthandelaren uit 13 landen uit om hun collecties tentoon te stellen.

Noot voor de pers, niet ter publicatie:

Over Mulholland:

Mulholland is toonaangevend op het gebied van het uitlichten van kunst. Het bedrijf, met haar hoofdkwartier in Twente, is internationaal actief in lichtadvisering en -installering voor particulieren, galerieën en musea. De lichtsystemen worden op maat in eigen huis ontwikkeld, geheel afgestemd op de wensen en smaak van Mulholland's klanten.

Website Mulholland: www.mulholland.nl

Website TEFAF: www.tefaf.com