Gemeente Kerkrade

14.02.02: Cursus 'leidinggeven aan jeugdigen'

Op donderdag 7 februari reikte wethouder Krasovec namens de gemeente Kerkrade de eerste certificaten uit aan de deelnemers van de cursus Leidinggeven aan jeugdigen". Deze cursus kwam tot stand op initiatief van de gemeente Kerkrade en werd gevolgd door jeugdleiders bij sportverenigingen en jongerencentra. De cursus werd gegeven door de provinciale welzijnsinstelling Symbiose.

De gemeente Kerkrade nam het initiatief voor het organiseren van deze cursus omdat vrijwilligers bij verenigingen regelmatig aangaven behoefte te hebben aan extra ondersteuning bij de begeleiding van jongeren. De aanpak en omgang met jongeren roept in toenemende mate vragen en knelpunten op.

Met het organiseren van deze cursus wil de gemeente Kerkrade, als verantwoordelijke voor het lokale jeugdbeleid, beklemtonen dat zij bereid is en blijft ondersteuning te geven aan degenen die dagelijks met de (maatschappelijke) opvoeding van jongeren bezig zijn. Het belang hiervan wordt ook door de Provincie onderstreept, die dit initiatief ondersteunt met een financiële bijdrage.

Indien er voldoende belangstelling is, zal de gemeente nog een of meer cursussen aanbieden.