Ingezonden persbericht

Klachten dwingen bezige bij te kiezen voor zichzelf

Vierentwintigste etappe KRO De Wandeling met Elizabeth Tettero

HILVERSUM, 20020213 -- "Ik werkte vanaf het moment dat ik opstond totdat ik weer naar bed ging. Ik was altijd druk." Elizabeth Tettero (69) leeft volledig voor haar werk en het gezin met zeven kinderen. Totdat een ontsteking van de slagader in haar hoofd haar dwingt om voor zichzelf te kiezen. Ze is genezen van de 'ziekte van Mies Bouwman' en merkt nu 'dat ze niet meer in de gekte meegaat'.

Tijdens de vierentwintigste etappe van het Pelgrimspad praat Lucette Verboven met Elizabeth Tettero over haar leven voor en na de ziekte. "Ik liep letterlijk hard. Totdat ik gewrichtsreuma kreeg en bijna niets meer kon.. Mijn lichaam was gesloopt." Elizabeth Tettero weet niet anders dan dat ze dag en nacht klaar staat voor haar omgeving. Als haar huwelijk op de klippen loopt staat ze er helemaal alleen voor. Toch heeft ze zich nu verzoend met die situatie. "Ik geloofde in mijn manier van leven, maar ben gedwongen om te kiezen voor mezelf. Ik ben blij dat ik dit nog mee kan maken." Ze kan relativeren, heeft een gezonde relatie met haar ex-man en durft de rust te zoeken. Daarin spelen meditatie en gebed een belangrijke rol. "Zonder te vragen. Ik leg mijn zaken met een gerust hart bij God neer."

KRO De Wandeling volgt in 39 etappes het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht. Onderweg ontmoet Lucette Verboven 'gewone' mensen met een herkenbaar en inspirerend verhaal, waarin levenservaring, relaties en spiritualiteit centraal staan.

KRO De Wandeling, vrijdag 15 februari 16.30 uur (HH. op zondag 17 februari 09.30 uur)
Nederland 1



Ingezonden persbericht