AutoRai

15-2-2002

Opel maakt prijzen nieuwe Vectra bekend

Opel Nederland heeft de prijzen van de nieuwe Vectra bekend gemaakt, vlak voordat de auto in Genève zijn wereldpremière beleeft.

De verkopen beginnen met de Vectra sedan, waarna geleidelijk een keur aan carrosserievarianten verschijnt. In oktober 2002 volgt namelijk de sportieve GTS en nog weer zes maanden later is het tijd voor de stijlvolle Vectra Signum. Als laatste zal de zeer ruime Vectra Stationwagon zijn intrede doen op de Nederlandse markt in september 2003.

De basisprijs van de Vectra sedan bedraagt 22.995,- voor de krachtige en zuinige 1.8-16V (90kW/122pk). Naast de 1.8-16V is er de sportieve 2.2 liter (108kW/147pk). De prijzen voor de 2.2 liter beginnen bij 24.995,- voor de basisuitvoering. Daarnaast is de Vectra leverbaar met twee moderne dieselmotoren, de soepele en zuinige 2.0 DTi (74kW/100pk) en de zeer vlotte en economische 2.2 DTi (92kW/125pk). De prijzen voor de 2.0 DTi beginnen bij 24.995,-; de 2.2 DTi verlaat de showroom voor 25.995,-.

Elke Vectra krijgt een omvangrijke standaarduitrusting mee met onder meer zes airbags, ABS, remassistent, elektrische ramen voor, hoofdsteunen achter, informatiedisplay, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling en airconditioning.

Wie meer luxe wil, kan kiezen voor de Comfort-uitvoering. Deze variant heeft alles wat elke Vectra heeft, aangevuld met onder meer 16 inch wielen, mistlampen voor, board computer en cruise-control. De meerprijs van Comfort-uitvoering ten opzichte van de basis Vectra bedraagt 1000,-.

Voor de consument die waarde hecht aan een zeer omvangrijke uitrusting is er de Vectra Elegance. Deze versie heeft alles genoemd bij de Comfort en bovendien 16 inch lichtmetalen velgen, elektrische ramen achter, in carrosseriekleur gespoten deurgrepen, houtafwerking op het dashboard en automatische klimaatregeling. Daarnaast is de Vectra in Elegance-uitvoering uitgerust met een radio-cd speler. Voor de Elegance-uitvoering geldt een meerprijs van 2900,- ten opzichte van de basis Vectra.

Op de Vectra Elegance is bovendien een Executive pakket leverbaar. Hiermee krijgt de Vectra een nog luxueuzere en exclusievere uitstraling. Het pakket bestaat onder andere uit verchroomde deurgrepen, 17 inch lichtmetalen wielen, elektrische stoelbediening met geheugen, regensensor, lederen bekleding en een automatisch dimmende binnenspiegel. Het Executive pakket staat in de prijslijst voor 3600,-.

De derde generatie van de Vectra is een volledig nieuwe auto met een royaal interieur, een hoog comfortniveau, uitstekende rijeigenschappen en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Daarnaast heeft hij tal van zaken die de Vectra in het dagelijks gebruik uitermate praktisch maken. Zo gaat de nummerplaatverlichting automatisch branden zodra de achterklep wordt ontgrendeld, is er een automatische bandenspanningsmonitor en wordt de duurste versie geleverd met twee contactsleutels met geheugenfunctie voor afstelling van de bestuurdersstoel en spiegels.

Tot slot, elke Vectra beschikt over een service interval monitor die meldt wanneer de dealer moet worden opgezocht voor onderhoud en wordt geleverd met garantie van 12 jaar tegen doorroesten van binnenuit.

De nieuwe Vectra is nog voor de zomer te bewonderen bij de 239 Opel verkooppunten in Nederland. Eerder is Opels nieuwste al te zien tijdens de 72ste Autotentoonstelling van Genève (van 7 tot 17 maart 2002).

In Genève wordt tevens de Concept M, een ontwerpstudie voor een sportieve monocab, voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Deze compacte conceptauto heeft een bijzonder ruim interieur dankzij de wielbasis van 2630 mm, 16 mm langer dan die van de Astra stationwagon. De Concept M wordt aangedreven door een levendige 1.6 liter turbomotor (110 kW/150 pk) die loopt op aardgas. In combinatie met de Easytronic semi-automatische versnellingsbak bereikt de auto een topsnelheid van meer dan 200 km/u. Het is duidelijk dat dit aandrijfconcept daarmee een veelbelovende toekomst heeft.

Andere blikvangers van Opel in Genève zijn de nieuwe Astra Cabrio met de 2.0 liter turbomotor (141 kW/192 pk), de nieuwe Zafira 2.2 DTi met een krachtige, direct ingespoten diesel van 92 kW (125 pk) en de uiterst zuinige Corsa Eco, die deze lente in Nederland op de markt komt. De Corsa Eco is de eerste benzineauto in zijn klasse die de vijf-liter-grens doorbreekt met een volgens de MVEG-norm gemeten, gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4.9 liter per 100 kilometer.

Met deze en andere fraaie modellen uit het uitgebreide Opel-gamma, zal de Opel stand in Genève in meer dan één opzicht opvallen. Ook de geheel nieuwe, onlangs geïntroduceerde merkimagocampagne zal er te zien zijn, inclusief Opels nieuwe slogan: Opel. Fresh thinking Better cars.