Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: WIM MEIJER VOORZITTER MIJNRAAD
Nummer: 22
Datum: 15-02-2002

Bij koninklijk besluit is de heer W. Meijer te Utrecht benoemd tot lid en voorzitter van de Mijnraad. De Mijnraad heeft tot taak de Minister van Economische Zaken in de bij wet bepaalde gevallen of desgevraagd te adviseren over de door de minister te verlenen vergunningen in het kader van de opsporing en winning van delfstoffen. De heer Meijer vervult de vacature die in de Mijnraad is ontstaan door het vertrek van de heer drs. R.F.M. Lubbers in verband met zijn benoeming tot Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties.

De heer Meijer, die in 1939 is geboren in Slochteren, is lid geweest van de Tweede Kamer van de Staten-Generaal, voorzitter en vice-voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de PvdA, Staatssecretaris van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk, Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe en voorzitter van de Algemene Energie Raad.

Momenteel is de heer Meijer onder meer voorzitter van de Raad van Beheer van de Rabobank Nederland en president-commissaris van de Nederlandse Spoorwegen.