AutoRai

15-2-2002

Prijzen Nissan Primera bekend

Nissan heeft naast de prijzen ook de uitrustingsniveau's bekendgemaakt. Voortaan worden deze Visia, Tekna en Acenta genoemd.

De nieuwe Nissan Primera krijgt bijzonder aangename prijzen mee. Het instapmodel met 1.6 litermotor staat al voor 21.275 euro in de prijslijsten. De topversie, de 2.0 Estate Tekna CVT-M6 Premium voorzien van luxe zaken als lederen bekleding, DVD-navigatie, intelligent cruise control en ESP, kost 36.045 euro. De nieuwe Nissan Primera is omstreeks Pasen als Estate en Sedan in de Nederlandse showrooms te vinden. De Hatchback volgt later dit jaar.

De nieuwe Nissan Primera heeft een dynamisch uiterlijk met een dito interieur. Het model beschikt over tal van technische hoogstandjes, zoals gsm-voorbereiding en een vernuftige achteruitrijcamera welke het beeld direct achter de auto weergeeft op het centrale beeldscherm bij ingeschakelde achteruit versnelling. De uitrusting van het zakelijke model is van een bijzonder hoog niveau. Standaard beschikt de auto onder meer over volautomatische airconditioning, een radio/CD-speler met zes speakers, een board computer en een 5.8 display. Ook veiligheidsvoorzieningen als airbags, ABS (anti-blokkeer remsysteem) met EBD (elektronische remkrachtverdeling), Brake Assist (remhulp), actieve hoofdsteunen voor en ISOFIX-voorbereiding voor kinderzitjes zijn standaard. Er is keus uit vier krachtbronnen: 1.6, 1.8, 2.0 en 2.2 DCT. (Common rail diesel) De 1.8 litermotor is leverbaar met viertrapsautomaat, de 2.0 met de veelgeprezen Hypertronic CVT-M6.

Naamsverandering

De verschillende uitvoeringen van de Primera kregen toepasselijke nieuwe namen mee: Visia, Tekna en Acenta. Deze namen zijn een weerspiegeling van het nieuwe Nissan, een Nissan dat innovatieve, originele autos ontwerpt en produceert. De Visia vervangt de Comfort, Tekna is de nieuwe naam voor de sportuitvoering en Acenta neemt de plaats in van de Elegance.

Visia is afgeleid van het woord visionary, dat vooruitziend betekent. Het geeft aan dat Nissan vooruit denkt en sterk met de toekomst bezig is. Tekna kent zijn oorsprong in het woord technical en toont de vooruitstrevendheid van de Japanse autofabrikant aan. Acenta tenslotte komt van ascending. Ook deze benaming slaat terug op het progressieve karakter van het merk.