Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur (deel 1)

Grote partij hasj

KOCKENGEN Op donderdag 14 februari is in een bedrijf een grote partij hasj aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie aan het begin van de middag een onderzoek in een bedrijf aan de Industrieweg in. Terwijl een onderzoek in het pand werd ingesteld, ging een man er vandoor. De man, 32 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd even later op de Portengen aangehouden. In het pand werd een 21-jarige man uit Vianen aangehouden.

Bij onderzoek in het pand werden meer dan 90 plakken hasj van ongeveer tien kg aangetroffen. Terwijl het onderzoek gaande was, kwam een bestelbus naar het pand rijden. De beide inzittenden, 25 en 46 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden eveneens aangehouden. In het busje lag een nog onbekende hoeveelheid plakken hasj, soortgelijk aan die in het pand waren aangetroffen. Even later verscheen nog een voertuig voor het pand. De inzittende verklaarde zaakwaarnemer van het betreffende pand te zijn. De man, 39 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd daarop aangehouden. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Auto in sloot

WOERDEN Op donderdag 14 februari is een automobilist met zijn auto in de sloot beland.

Rond 13.00 uur reed een 37-jarige automobilist uit Gouda over het Rietveld, komende uit de richting van Nieuwerbrug en gaande in de richting van Woerden. Vermoedelijk doordat hij met zijn rechterwielen in de berm terecht kwam, raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, sloeg met de auto over de kop en belandde op de kop in een links van de weg gelegen sloot. Hij werd door omstanders uit zijn auto geholpen.

De automobilist werd voor controle per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Er was geen alcohol in het spel. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.