Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 februari 2002


Controle parkeerverordening Oegstgeest (D1)
Op de Geverstraat, Terweeweg, Koninginnelaan en De Kempenaerstraat is gisterenochtend, 14 februari, gecontroleerd op fout parkeren. In totaal zijn er 19 procesverbalen uitgeschreven: 13 voor het ontbreken van de parkeerschijf en 6 voor het niet op tijd zetten van de parkeerschijf. De boete voor het ontbreken of het niet op tijd zetten van de parkeerschijf bedraagt ¤ 40,-.

Controle parkeerverordening Sassenheim (D1)
Op de JP Gouveneurlaan, de Hoofdstraat, de Passage, de Charbonstraat, de Kerklaan, het Boschplein en de Keerweerlaan is gisterenmiddag, 14 februari gecontroleerd op fout parkeren. In totaal zijn er 35 procesverbalen uitgeschreven: 25 voor het ontbreken van de parkeerschijf, 6 voor het niet op tijd zetten van de parkeerschijf en 5 voor het parkeren buiten de vakken.
De boete voor het ontbreken of het niet op tijd zetten van de parkeerschijf bedraagt ¤ 40,-, evenveel als de boete voor het parkeren buiten de vakken.

Aanhouding Leiden (D4)
De politie van Leiden heeft donderdag 14 februari rond 11.30 uur een 35-jarige Leidenaar aangehouden. Een agent zag hoe de Leidenaar een 49-jarige Leidse van haar fiets tegen de grond werkte met een schouderduw. Dit gebeurde op de Stationsweg. De vrouw hield hier enige pijnlijke blauwe plekken aan over. De agent wist de man aan te houden hoewel deze verzet pleegde.

Ongeval Leiden (D4)
Een 22-jarige Leidse heeft donderdag 14 februari rond 15.40 uur een snijwond opgelopen bij een aanrijding met een 21-jarige Leidenaar. De Leidenaar fietste vanaf de Van der Werfstraat de kruising met de Lombardsteeg en de Grevenstraat op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de Leidse die van rechts kwam en al op de kruising fietste. Zij is voor behandeling naar het LUMC overgebracht.

Aanrijding Leiden (D4)
Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op donderdag 14 februari rond 22.10 uur zijn twee personen gewond geraakt. Een 20-jarige Leidenaar reed over de Langegracht en wilde links de Klokpoort inslaan. Hierbij liet hij een 40-jarige taxichauffeur niet voorgaan die hem op dezelfde weg tegemoet kwam. Een aanrijding volgde. De Leidenaar liep een snee bij het rechteroog op. Zijn passagier, een 16-jarige Leidse, klaagde over pijn in de nek. Zij zijn naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht. De passagier van de taxichauffeur, een 67-jarige Leidse, liep nek- en knieletsel op. Zij is naar het LUMC gebracht. De auto's zijn weggesleept en de brandweer heeft het wegdek waar olie op gelekt was, schoongemaakt.

Inbraak Leiden (D4)
Donderdagmiddag 14 februari is ingebroken in een woning aan de Frans van Mierisstraat. Om binnen te komen forceerde men een deur. Meegenomen zijn onder andere een discspeler en paspoorten. De bewoner bemerkte de inbraak toen hij rond 18.30 uur thuiskwam.

Rijden onder invloed Nieuwkoop (D3)
Tijdens een surveillance in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari zag de politie een auto slingerend rijden over de Nieuwveenseweg. De 45-jarige bestuurder uit Nieuwkoop is staande gehouden voor een blaastest en daarna overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 460 te hebben (220 is de limiet). De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Fietsenkijkdag Boskoop/Waddinxveen (D2)
Regelmatig geeft de politie het publiek de gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van het district Gouwe Ijssel, team Boskoop/Waddinxveen heeft op zaterdag 23 februari een fietsenkijkdag. Deze vindt plaats van 09.00 tot 16.00 uur op het politiebureau van Waddinxveen. Het bureau is gevestigd aan de Limaweg 35. Kijkers worden verzocht de aangifte van diefstal c.q. vermissing mee te nemen.

(Poging) woninginbraak Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In een woning aan de Noorsestraat werd vermoedelijk op woensdag 13 februari tussen 18.30 en 18.45 uur getracht in te breken. De bewoonster ontdekte schade aan de sluitnaad van de achterdeur. Er wordt niets uit de woning vermist.
In een woning aan de Graaf Florisweg werd op donderdag 14 februari tussen 07.30 en 16.00 uur ingebroken. Door het cilinderslot vna de voordeur af te breken wist men de woning binnen te komen. Het is nog onbekend wat is weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Kop-staart aanrijding Zevenhuizen (D2)
Ter hoogte van het tankstation op de Swanlaweg ontstond gisteren, donderdag 14 februari, omstreeks 17.10 uur een kop-staart aanrijding tussen drie personenauto's. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak was van de aanrijding. Een 25-jarige automobilist uit Sneek wist niet tijdig zijn voertuig tot stilstand te brengen en reed tegen het voertuig voor hem aan. Een automobilist werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 58-jarige bestuurder uit Rotterdam bleef ongedeerd, evenals de automobilist uit Sneek. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak.

Woninginbraak Moordrecht (D2)
Op donderdag 14 februari tussen 17.00 en 18.30 uur werd ingebroken in de schuur van een woning aan de Dorpsstraat. Het slot van de schuurdeur was losgewrikt. Er werd een blauwe damesfiets van het merk Sparta Athena 28 weggenomen.

Bedrijfsinbraak Moordrecht (D2)
Op donderdag 14 februari tussen 14.30 en 19.45 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Sportlaan. Door een ruit in te gooien wist men binnen te komen. Er werd bier en snoepgoed weggenomen.

Vrouw beroofd Gouda (D2)
Een 27-jarige Goudse is op donderdagavond 14 februari even na 22.00 uur beroofd. Zij liep over de Ronsseweg over het fietsbruggetje in de richting van het station, zijde Bloemendaal. Op de brug werd ze door twee jongens van achteren beetgepakt en beroofd van twee tassen en een doos met goederen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed Waddinxveen (D2)
Op vrijdag 15 februari omstreeks 02.20 uur zagen agenten bij de Goudse Poort een auto staan met daarnaast de bestuurder. De bestuurder, een 23-jarige Waddinxvener, reed over de Henegouwerweg vanuit de richting Coenecoop en zou, vanwege een lekke band, in de bocht rechtdoor zijn gereden en een ongeval hebben gehad. Omdat de agenten geen lekke band zagen hebben zij de bestuurder laten blazen. Op het bureau gaf de test een uitslag aan van 685 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de Waddinxvener wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Diefstal uit woning Schoonhoven (D2)
Terwijl de bewoners lagen te slapen werd in hun woning aan de Vlisterweg ingebroken. Men was de woning binnengekomen door het cilinder van de achterdeur open te breken. Uit de woning werden onder andere een computer, een laptop en twee telefoons weggenomen.