Ingezonden persbericht

DLV-site zet landbouwstandpunten politieke partijen uiteen

BENNEKOM, 20020215 -- Op de website van DLV Adviesgroep (www.dlv.nl) is vanaf maandag 18 februari een speciale Tweede Kamerverkiezingsbijlage geopend. Op de site worden de standpunten van alle landelijke partijen ten aanzien van diverse landbouwonderwerpen naast elkaar gezet. Thema's die onder andere worden behandeld zijn; biotechnologie, vaccinatiebeleid en Europees landbouwbeleid.

Het doel van de bijlage is om kiezers inzicht te geven in mogelijke verschillende visies van de partijen op het landbouwbeleid voor de nieuwe regeerperiode. De standpunten zijn geciteerd uit de officiële verkiezingsbijlagen van de politieke partijen. Naast de al eerder genoemde thema's wordt er ook aandacht besteedt aan: dierenwelzijn, gewasbeschermingsmiddelen, voedselveiligheid, biologische landbouw, glastuinbouw en groene ruimte.

DLV benadrukt, ook op de site, dat het geen oordeel geeft over de geciteerde standpunten. De bijlage is bedoeld als extra service voor de kiezer. Behalve de verkiezingsbijlage verzorgt DLV op de site ook iedere werkdag een actueel nieuwsoverzicht voor de agri- en foodsector.

Op de site staat een groot aantal projecten en diensten van DLV. Daarnaast is er een unieke zoekfunctie op de site. Hier kunnen bezoekers aan de hand van trefwoorden informatie lezen over en rechtstreeks contact leggen met één van de marktgroepen van DLV. Met dit zoeksysteem komt de bezoeker direct uit bij een DLV-adviseur die gespecialiseerd is in de desbetreffende sector.



DLV-Adviesgroep