Ingezonden persbericht


- Persbericht -

Rotterdam, vrijdag 15 februari 2002

CDA wil veiligheid in Hillesluis verder vergroten

De bewoners van Hillesluis maken zich grote zorgen om de onveiligheid in hun wijk, die is ontstaan door onder meer het grote aantal coffeeshops en het vertrek van autochtonen uit de wijk. Deze zorgen werden uitgesproken tijdens een werkbezoek dat een delegatie geleid door CDA-lijsttrekker Sjaak van der Tak en de lijsttrekker van Feijenoord Joke Steenbergen donderdagavond 14 februari bracht aan 'Buurtaccomodatie Slaghekbuurt'. Het CDA wil op korte termijn diverse maatregelen nemen om deze situatie te verbeteren.

Sjaak van der Tak: 'Het is te gek voor woorden dat er in een straal van 700 meter rond een school tenminste elf coffeeshops te vinden zijn. Dit vinden wij een buitengewoon kwalijke zaak! Het CDA is tegen coffeeshops en wil deze zeker niet in de buurt van scholen zien. Het wijkveiligheidsplan moet snel worden uitgevoerd, zodat de coffeeshops verdwijnen.' Van der Tak onderkent tevens de angst die bewoners hebben bij het doen van aangifte. 'Aangifte doen moet beloond worden. Het kan toch niet zo zijn dat mensen bang zijn om aangifte te doen? En als er dan een coffeeshop sluit, mag het natuurlijk niet zo zijn dat er tien meter verderop weer een nieuwe opengaat.'

Met het geld uit het grote stedenbeleid is de afgelopen jaren een grote slag geslagen in de aanpak van de wijk. 'Daarom is deze raadsperiode onder meer de Buurtaccomodatie Slaghekbuurt opgericht. Het theeterras en de tuinen in deze straat heb ik na de herinrichting samen met de bewoners geopend. Dat geeft dit wijkdeel een veel beter aanzicht. Mensen werken nu ook gezamenlijk om de wijk schoon en heel te houden. Het is nu zaak dit te behouden,' aldus Joke Steenbergen.

'Punt van zorg blijft het gevoel dat bewoners zich in de steek gelaten voelen. Veel autochtone Nederlanders zijn de afgelopen jaren vertrokken uit deze wijk. Dit zien de huidige bewoners terecht als een groot probleem. Bij de nieuwbouw van woningen aan de noordkant van de wijk zal het CDA zich hard maken voor de terugkeer van de diversiteit in deze wijk. We moeten meerdere segmenten bedienen om de wijk te verbeteren. Ook dit is een manier om de bewoners van deze wijk te steunen. Net zoals het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs, want ook dat draagt bij aan een gevoel van veiligheid,' aldus de lijsttrekkers.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht