AutoRai

15-2-2002

Honda introduceert Stream Sport

Er komt een sportversie van Hondas 7-zitter: de Stream. Het model is gebaseerd op de 2.0 liter ES uitvoering.

De Stream is een compacte MPV (Honda noemt m een midi-MPV) met een bijzonder gestroomlijnd uiterlijk, inclusief elegant aflopende daklijn, die toch aan alle 7 inzittenden voldoende hoofdruimte biedt. De achterbank is via een slimme constructie compleet wegklapbaar in de wagenvloer en is daarmee dus wel altijd bij de hand.

Standaard beschikt de Stream ES al over zaken als ABS, voor- en zij-airbags, centrale portiervergrendeling met afstandbediening, elektrisch bediende zijruiten en spiegels (verwarmbaar), airconditionining en aluminium velgen. De 2.0i ES versie van de Stream staat in de prijslijst voor 28.130,-. Het leveringsprogramma van de Stream begint bij de 1.7i LS uitvoering voor 24.500,-, de 1.7i ES kost 26.315,-.

De nieuwe uitvoering, de Stream Sport 2.0i ES, ontleent zijn sportievere uiterlijk onder andere aan extras als voor- en achter onderspoiler, zijskirts, mistlampen voor en moderne honingraat grille. Ook in het interieur zijn veel sportieve accenten aanwezig: de stoelbekleding is uitgevoerd in trendy zwart materiaal, stuur en schakelpook zijn met leer afgewerkt en de witgekleurde dashboardmeters en carbon-look afwerking van het dashboard en het interieur maken het geheel beslist bijzonder.

De Stream Sport gaat 29.310,- kosten in handgeschakelde uitvoering en is tegen een meerprijs van 1.815,- ook leverbaar met elektronische gestuurde, sequentiële 5-traps automaat, waarbij gekozen kan gekozen worden tussen een conventionele automatische schakelende bak en in sequentiële stand een sportievere, handmatig geschakelde bak. Een elektrisch bediend transparant schuif/kanteldak is af fabriek leverbaar voor 910,-.

Deze nieuwe uitvoering van de Stream staat naar verwachting vanaf mei 2002 bij de Honda dealers en wordt leverbaar zes kleuren.