Politie Drenthe

Persberichten

Vrijdagochtend 15 februari 2002
10:28 vrijdag 15 februari 2002

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Piket en persvoorlichting tot maandagochtend as.)

ASSEN
Fietser gewond bij ongeval
Donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur is een 34-jarige vrouw uit deze plaats gewond geraakt, nadat ze op de kruising van de Walakker met het Stobakkerspad door een auto werd aangereden. De automobilist, een 36-jarige Assenaar, zag de fietser te laat. De vrouw is met rug- en nekklachten naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

EMMEN
Automobilist gewond bij ongeval
Donderdagavond tegen 19.45 uur is een 19-jarige automobilist uit Emmen gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed over de Brinkenweg, en raakte daar door te hoge snelheid de controle over zijn auto kwijt. Hij ging in een bocht rechtdoor, en botste tegen een lichtmast en vervolgens tegen een boom. De jeugdige automobilist is met nekklachten naar het Scheperziekenhuis gebracht.

BORGER
Alcomobilist
Donderdagavond controleerde de politie op de N374 een 42-jarige automobilist uit Roswinkel. Deze bleek teveel te heben gedronken. De ademtest wees 875 uit, bijna vier keer het toegestane maximum. De man raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg er een snelrechtdagvaarding voor terug.

HOOGEVEEN
Vrouw aangehouden na aanrijding met gestolen auto Donderdagavond rond 21.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Schutstraat. Een 49-jarige man uit Hoogeveen was daar in zijn auto aangereden door een vrouw, die zich daarna uit de voeten had gemaakt. Een eindje verderop kon ze worden aangehouden. De vrouw, een 36-jarige Hoogeveense, had de auto weggenomen bij een tankstation in dezelfde straat. De auto, eigendom van een 31-jarige man uit Fluitenberg, stond daar met de sleutels in het contactslot, en de eigenaar was binnen aan de koffie. De vrouw bleek ook te hebben gedronken. Bij de ademtest blies ze 453. Ze krijgt een proces-verbaal wegens diefstal van de auto, en het rijden onder invloed.

HOOGEVEEN
Man aangehouden na diefstal wieldoppen
Donderdagmiddag tegen 15.30 uur zag een 46-jarige vrouw uit Hoogeveen, dat in De Weide een man er met de wieldoppen van haar auto vandoor ging. Op basis van de kentekengegevens kon de dief even later worden aangehouden. Ontkennen had niet zoveel zin, gezien zijn smerige handen en de wieldoppen achterin zijn auto. De man, een 37-jarige Hoogevener, werd aangehouden, en na verhoor zonder wieldoppen weer weggestuurd.

EMMEN
Auto-inbraken
Donderdagavond zijn in Emmerhout vier autos opengebroken. Aan de Houtweg werden van twee autos portierramen ingeslagen. Uit een van de autos is een zonebril gestolen. Aan de Laan van de Iemenhees is ingebroken in een auto door het raamrubber te verwijderen. Uit de auto is niets gestolen. Aan de Laan van de Bork werd een portier opengebroken van een auto. Ook hier is niets gestolen.

ASSEN
Inbreker aangehouden na snelkraak
Donderdagnacht tegen 5.00 uur kreeg de politie een melding van een snelkraak in een winkel in de Kruisstraat. Er was een raam vernield, en rookwaar gestolen. Even later kon de politie, die zeer snel ter plekke was, de dader inrekenen. Hij fietste nog in de buurt. De man, een 22-jarige Assenaar, is voor een nader onderzoek ingesloten.

HOOGEVEEN
Winkeldief aangehouden
Donderdagmiddag is in de Schutstraat een 36-jarige man uit Coevorden aangehouden ter zake winkeldiefstal. De man had enkele flessen shampoo gestolen, toen hij werd betrapt. De man kreeg een snelrechtdagvaarding.

DE PUNT
Autobrand
Donderdagavond omstreeks 19.30 uur reed een 54-jarige man uit Groningen met zijn auto over de A28, toen hij een brandlucht rook. Hij kon de nog auto aan de kant zetten, waarna brand uitbrak. De brandweer kon de brand blussen, maar het gedeelte onder de motorkap is uitgebrand. De auto werd afgesleept.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe