Ingezonden persbericht


14 februari 2002

PERSBERICHT

Teylers Museumwinkel nu ook online

Als één van de eerste musea in Nederland komt Teylers Museum met een digitale winkel naast de reguliere museumwinkel. In de online musemshop zijn ongeveer vijftig voorwerpen uit de museumwinkel aan het Spaarne in Haarlem geselecteerd. Een deel van de artikelen, zoals catalogi, antiquarische boeken en kinderartikelen is ook te koop in de winkel van het museum. De fossielen en mineralen zijn echter stuk voor stuk unieke exemplaren en alleen verkrijgbaar via het internet. Topstuk in de winkel is een echte pootafdruk van een Anchisaurus (een dinosauriërsoort) van 200 miljoen jaar oud. Dit bijzondere fossiel wordt met echtheidscertificaat geleverd. De museumshop online is te bereiken via www.teylersmuseum.nl, de homepage van het museum.

De digitale museumwinkel is zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk mogelijk ingericht. De bezoeker kan direct de productcategorie van zijn of haar interesse kiezen. De betaling is eenvoudig, per credit card (volledig beveiligd), eenmalige incasso of overboeking. Zodra het elektronisch bestelformulier is verzonden, ontvangt de klant per e-mail een orderbevestiging. De bestelde artikelen worden per post verzonden wanneer de betaling ontvangen is.

In 1996 was Teylers Museum het eerste Nederlandse museum met een website. De toepassing van innovatieve nieuwe technieken past in de traditie van het oudste museum dat sinds de oprichting in 1780 als doelstelling heeft kunst en wetenschap in de breedste zin des woords te bevorderen. In dit kader ontwikkelt Teylers Museum momenteel een geheel nieuw multimedia programma waarvan de digitale museumwinkel het eerste onderdeel is dat online gaat.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u contact opnemen met de Afdeling Presentatie, 023-5319010.

Adres: Spaarne 16, Haarlem, tel. 023-5319010, fax 023-5342004 Internet: www.teylersmuseum.nl
e-mail: teyler@euronet.nl