Gemeente Hoogeveen

PvdA Hoogeveen over vertrek wethouder Punt

Gezamenlijk persbericht bestuur/fractie PvdA Hoogeveen

Het bestuur en de fractie van de PvdA Hoogeveen hebben met respect kennis genomen van het besluit van wethouder Punt om zijn functie in het belang van de gemeente en de partij met onmiddellijke ingang neer te leggen. Zij hebben grote waardering voor hetgeen Wijnhout Punt voor de gemeente en de partij in de afgelopen 16 jaar heeft gedaan.

Bestuur en fractie betreuren het dat een ernstig incident in de privesfeer aanleiding heeft gegeven tot de commotie die er nu is ontstaan. Evenals Wijnhout Punt betreuren zij het incident ten zeerste.

Bestuur en fractie zijn ervan overtuitgd dat het incident geen invloed heeft gehad op het functioneren van wethouder Punt gedurende de laatste twee jaar maar dat de commotie die er nu is ontstaan optimaal functioneren als wethouder in de weg staat.

Bestuur en fractie vinden het bedenkelijk dat privezaken uit het verleden zo vlak voor de verkiezingen door een of meer anonieme bronnen alsnog naar buiten worden gebracht.

Nadere informatie over dit persbericht is te verkrijgen bij de voorzitter van het afdelingsbestuur, Andre van Montfort (0528 - 278755).