Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 15 februari 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: vermiste vrouw levenloos aangetroffen in water De sinds dinsdag vermiste 63-jarige vrouw uit Winschoten is donderdagmiddag levenloos aangetroffen in het water van de Rensel bij het Winschoterzijl. Getuigen zagen een lichaam drijven in het water en waarschuwden de politie. Gezien de feiten en omstandigheden waaronder de vrouw werd aangetroffen sluit de politie een misdrijf uit.

Groningen: winkeldief moet nog zitten
Personeel van een supermarkt aan de Oosterhamriklaan betrapte donderdagmiddag een 35-jarige Stadjer op het stelen van vier potten oploskoffie. Bovendien had de man een verbod om in de winkel te komen. Op het politiebureau bleek dat de man nog een gevangenisstraf van twee maanden tegoed heeft. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: man bedreigt caissière
Een 33-jarige man uit Hooghalen werd donderdagochtend in een supermarkt aan de Eikenlaan aangehouden voor bedreiging van een caissière. De man gedroeg zich verdacht in de winkel en gooide op een gegeven moment artikelen weer terug in het schap. Toen hij de winkel verliet bedreigde hij een caissière woordelijk en toonde haar een foedraal met een zakmes. De politie werd gewaarschuwd die de man aanhield. Hij is na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: deurwaarder treft bajesklant aan
De politie hield donderdagochtend een 20-jarige man uit Groningen aan die niet, na genoten verlof, naar een justitiële inrichting was teruggekeerd. Een deurwaarder die bezig was met de verkoop van de inboedel van een pand aan de Muurstraat trof de man slapend aan in een van de kamers. Bij onderzoek van de politie werd bij de man een kleine hoeveelheid cocaïne en XTC aangetroffen. Hij gaf eerst een valse naam op. Via een bankpas de hij in zijn bezit had werd zijn ware identiteit achterhaald en bleek hij niet te zijn teruggekeerd van toegestaan verlof. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: vier autos botsen op Weg der Verenigde Naties Bij een kettingbotsing op de Weg der Verenigde Naties op donderdagochtend raakten vier autos beschadigd. Een van de betrokken bestuurders en een inzittende liepen nekklachten op. De 23-jarige automobilist en een 22-jarige inzittende man, beide uit Groningen, werden naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: autokraker aangehouden
Twee getuigen belden donderdagavond de politie omdat zij een 34-jarige man uit Groningen in een auto zagen inbreken. Door een in de autoruit geslagen gat hing de Stadjer half in de wagen en was hij bezig een autoradio te demonteren. Hij werd aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Groningen: man (23) aangehouden voor vernieling in horecagelegenheid Een 23-jarige man uit Groningen werd donderdagavond aangehouden voor vernieling van een ruitje in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De politie werd naar de zaak geroepen nadat er onenigheid was geweest tussen de man en personeel. Voor het uitreiken van een lokaalverbod wilde de man geen naam opgeven. Agenten bemiddelden in de kwestie. Bij het naar buiten geleiden van de Stadjer sloeg hij plotseling een ruitje in waarbij hij zijn hand verwonde. Hij werd aangehouden en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal vrijgelaten.

Groningen: man is lastig bij café
In een café aan de Peperstraat werd donderdagnacht een 35-jarige man uit Groningen de zaak uitgezet nadat hij een andere bezoeker had aangevallen. Agenten zagen dat de man op straat kennelijk op ruzie uit was en sommeerden hem weg te gaan. De man trachtte opnieuw het café te betreden en kreeg een vordering om zich te verwijderen. Nadat hij hieraan geen gevolg gaf werd hij aangehouden. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: man (46) draait door bij uitschrijven overlastbon Tegen een 46-jarige man uit Groningen werd donderdagmiddag pepperspray ingezet toen hij zich bij zijn aanhouding in de Folkingestraat hevig verzette. Het inzetten van het middel had niet direct effect waarop enkele omstanders de agenten assisteerden bij het onder controle brengen van de man. De man was kwaad geworden omdat hij een overlastbon kreeg voor het op straat nuttigen van alcohol. Op het bureau kreeg de man een proces-verbaal en werd heengezonden.

Hoogezand: onverzekerde automobilist bleek meer op kerfstok Een 37-jarige Groninger die donderdagmorgen door de politie als bestuurder van een personenauto werd gecontroleerd in de omgeving van Hoogezand bleek meer op zijn kerfstok te hebben. De man werd in eerste instantie aangehouden omdat zijn auto niet verzekerd bleek te zijn. Toen zijn personalia werd nagelopen bleek hij ook gesignaleerd te staan voor twee gevallen van tanken zonder te betalen, respectievelijk in Drenthe bij een tankstation langs de A28 en een tankstation in Groningen. Tevens stond hij nog gesignaleerd op videobeelden van een winkel in Beijum waar hij een doos speelgoed had gestolen. Hij bekende de drie zaken. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: hennepkwekerij
In een pand aan de H. J. Kniggestraat in Stadskanaal heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie was getipt en trof een kwekerij aan met ongeveer 600 planten die over enkele weken geoogst konden worden. De planten en de kweekapparatuur zijn afgevoerd en vernietigd. De 39-jarige eigenaar van het pand eveneens wonende in Stadskanaal is als verdachte gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: file na ongeval A7
Bij een botsing op de noordelijke rijbaan van de A7 ter hoogte van Leek ontstond donderdagmiddag tijdens de spits een kilometerslange file. Bij het ongeval waren twee personenautos betrokken, respectievelijk bestuurd door een 25-jarige inwoner van Drachten en een 57-jarige inwoner van Opende. De automobilist uit Drachten had even niet in de gaten dat de voor hem rijdende Opendenaar moest afremmen voor een langzaam rijdende rij autos, waardoor hij tegen de achterzijde van zijn voorganger botste. De autos kwamen in de vangrail terecht en raakte daarbij flink beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft de autos afgevoerd. Het verkeer bleef tot ongeveer 18.30 uur last houden van de file welke omstreeks 16.45 uur al was ontstaan tengevolge van de botsing.

Wildervank: auto rijdt rechtdoor op rotonde
Een 23-jarige bestuurder van een bestelwagen met een aanhanger uit Emmen haalde donderdagmorgen op de Kielsterachterweg bij Wildervank de bocht in de rotonde niet, waardoor hij deels rechtdoor reed. Hierbij werd een lantaarnpaal en enkele boompjes omver gereden. De automobilist bleek geen E-rijbewijs te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuweschans: collectant bekeurd
Een 30-jarige inwoner van de gemeente Achtkarspelen is donderdagmorgen bekeurd voor het collecteren zonder vergunning. De man collecteerde huis aan huis in Nieuweschans voor het Rode Kruis. Hij had geen vergunning. Hij had inmiddels bijna 10 Euro ingezameld. In overleg met hem is het geld alsnog gestort op de rekening van het Rode Kruis.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)