Gemeente Leiden

Burggravenlaan komende weken afgesloten

Aanstaande maandag is vanaf zeven uur 's ochtends de gehele Burggravenlaan afgesloten wegens werkzaamheden aan het wegdek. Het verkeer wordt omgeleid via de Lorentzkade en de Kanaalweg vanaf de Lammenschansweg. De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren.

MILIEU EN BEHEER - De zuidelijke rijbaan en fietsstrook van de Burggravenlaan worden voorzien van nieuw asfalt. Ook de parkeervakken worden herbestraat. De werkzaamheden starten maandagochtend om zeven uur en duren waarschijnlijk tot en met vrijdag 1 maart. In verband met de veiligheid van weggebruikers en straatwerkers wordt de Burggravenlaan aan beide zijden afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid vanaf de Lammenschansweg via de Lorentzkade en de Kanaalweg. De omleiding staat aangegeven met borden. Bussen worden omgeleid over de Lorentzkade en de Kanaalweg. De bushaltes op de Burggravenlaan en Hoge Rijndijk komen daarmee te vervallen. Vanwege deze omleiding geldt gedurende de werkzaamheden een parkeerverbod voor één zijde van de Lorentzkade.

Schoolverkeer
De Burggravenlaan wordt maandag ter hoogte van de Lorentzkade en de Roomburgerlaan afgesloten voor al het verkeer. De omliggende straten zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de Kanaalweg en de Van Vollenhovenkade. De oversteek van de Oppenheimstraat naar de Burggravenlaan is 's ochtends als de scholen beginnen en 's middags wanneer deze eindigen, geopend voor schoolverkeer.

Meer informatie: dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur bij de heer J. de Meij, gemeentelijk opzichter afdeling Beheer en Bedrijfsvoering (071-5167610).