Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 15 februari 2002


* Rivierenland - DAGOVERZICHT

Man aangehouden wegens toebrengen letsel
DUIVEN - Donderdagavond omstreeks 19.00 uur vond in een woning op de Engelenburgallee in Duiven een incident plaats waarbij een 58-jarige inwoner van Den Haag gewond raakte. De verdachte, een 59-jarige inwoner van Hoogeveen, is in de woning aangehouden en in verzekering gesteld.
Aanleiding van het incident was een conflict in de relationele sfeer. Het 58-jarige slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het streekziekenhuis in Zevenaar doch kon na behandeling nog diezelfde avond weer naar huis.
De 59-jarige verdachte werd na de aanhouding overgebracht naar het bureau van politie in Arnhem alwaar hij werd ingesloten en in verzekering werd gesteld.
Door de afdeling recherche van het politiedistrict Rivierenland wordt een onderzoek ingesteld.
Man aangehouden wegens rijden onder invloed

HEMMEN - Afgelopen nacht (donderdag op vrijdag) rond 1.45 uur is op de Boelenhamsestraat in Hemmen een 45-jarige inwoner van Dodewaard aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol op zijn bromfiets. Na een ademanalyse (590 ug/l) en verhoor is de man met een rijverbod voor 6 uren naar huis gezonden. Man aangehouden wegens mishandeling echtgenote

WESTERVOORT - donderdagavond werd in een woning in Westervoort een 26-jarige man aangehouden die kort daarvoor zijn 31-jarige vrouw had mishandeld. De reden van de onenigheid is op dit moment niet bekend. De vrouw werd door de man geslagen en geschopt, waardoor de vrouw een bebloede lip kreeg en last van haar ribben had. De man werd overgebracht naar het bureau van politie in Arnhem alwaar hij voor nader verhoor werd ingesloten.
Twee Polen aangehouden wegens winkeldiefstal

ZEVENAAR - Gisterochtend zijn een 35-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Lodz, Polen, aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan de Amperestraat In Zevenaar. Een winkelverkoper belde rond 11.15 uur de politie toen hij merkte dat er een boormachine uit de winkel ontbrak, even nadat hij de twee verdachten de winkel had zien verlaten. De verkoper slaagde erin het kenteken van de auto van de verdachten te noteren en een signalement aan de politie door te geven. Daardoor konden de beide verdachten even later op de Westervoortsedijk in Arnhem worden aangehouden. Naast de gestolen boormachine werden in een tas in de auto nog andere gereedschappen aangetroffen, zoals een accuoplader en een boorhouder. De verdachten verklaarden dat ook deze gestolen waren, bij een ander bedrijf in Zevenaar. Na verhoor is in overleg met de officier van justitie bepaald dat de twee een schikking kregen van 200 euro. Daarna zijn beiden heengezonden.
Politie houdt verkeerscontroles

ZEVENAAR - Gisterochtend tussen 7.00 en 8.00 uur is op de kruising Arnhemseweg / de Methen in Zevenaar een roodlichtcontrole uitgevoerd. Drie bestuurders werden bekeurd wegens het negeren van het rode licht.
DIDAM - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) werd gisteren tussen 14.30 en 19.30 uur op de Tatwelaarweg in Didam een snelheidscontrole uitgevoerd met de radarwagen. Van de 3370 passerende auto's, overschreden er 267 de maximaal toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 146 km / uur. BABBERICH - Op de Aerdtseweg in Babberich hield het VHT gisteren een snelheidscontrole tussen 14.15 en 19.15 uur. Van de 2600 gecontrolleerde voertuigen reden er 126 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 131 km / uur.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl