Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 februari 2002

Nog geen idee op welke partij u gaat stemmen?

Stemwijzer: handig instrument bij de verkiezingen van 6 maart

Het is bekend dat veel mensen pas de week voor de verkiezingen definitief bepalen op welke politieke partij zij willen gaan stemmen. Ondanks alle peilingen blijft het voorlopig dus koffiedik kijken welke politici na 6 maart als gemeenteraadslid terug keren, danwel als nieuwkomer aantreden.

Twijfelt u ook nog steeds over uw voorkeur voor een bepaalde politieke partij? De gemeente Eindhoven heeft sinds maandag een speciale website over de gemeenteraadsverkiezingen. Op deze site staat een handig en zeer gebruiksvriendelijk instrument om inzicht te krijgen in uw eigen politieke voorkeur. De stemwijzer, ontwikkeld door het Instituut voor Publiek en Politiek, loodst u door middel van een aantal stellingen en uitspraken richting die Eindhovense politieke partij die het beste aansluit bij uw voorkeur. Het enige wat u hoeft te doen is in te vullen of u het er wel of niet mee eens bent bij 26 stellingen. Na beantwoording van de stellingen kunt u aangeven welke onderwerpen u extra belangrijk vindt. Daarna geeft de stemwijzer een concreet stemadvies en laat in afnemende rangorde de voorkeur voor andere partijen zien.
Deze stemwijzer is een bijzonder initiatief van de gemeente Eindhoven, omdat er maar 9 gemeenten in Nederland zijn die deze service bieden.

De stemwijzer is te vinden op de website over de verkiezingen via de site van de gemeente Eindhoven: www.eindhoven.nl. U kunt er ook vinden waar, wanneer en hoe u kunt stemmen. Daarnaast vindt u er de kandidatenlijst en partijprogrammas van de deelnemende partijen.