Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Defensie

Persbericht ministerraad
15 februari 2002

BENOEMING DIRECTEUR-GENERAAL FINANCIËN EN CONTROL BIJ HET MINISTERIE VAN DEFENSIE

De ministerraad heeft besloten drs. H.H. Hulshof (55) voor te dragen voor benoeming als directeur- generaal Financiën en Control bij het ministerie van Defensie. De voordracht wordt gedaan door minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister De Grave van Defensie. Het betreft een functie in het kader van de Algemene Bestuursdienst.

De heer Hulshof zal de functie naar verwachting op korte termijn aanvaarden. Hij trad op 1 mei 1984 in dienst bij Defensie en vervult bij dit departement sinds 1 juni 1990 de functie van plaatsvervangend secretaris-generaal. In die functie heeft hij mede leiding gegeven aan grote doelmatigheids- en veranderingsoperaties bij Defensie. Hij was eerder werkzaam bij achtereenvolgens de PTT, het ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne en het ministerie van Economische Zaken.

De functie van directeur-generaal Financiën en Control wordt bij Defensie geïntroduceerd in het kader van de stroomlijning van de top van het kerndepartement. Dit proces leidt tot de terugbrenging van het aantal directoraten-generaal van drie (Personeel, Materieel en Economie en Financiën) naar twee (Personeel en Materieel en Financiën en Control).

RVD, 15.02.2002