Gemeente Alphen aan den Rijn


Sporthal de Oude Wereld legionellavrij

Vandaag zijn de onderzoeksresultaten van de watermonsters in de sporthal de Oude Wereld bekend geworden. De legionellabacterie is niet meer geconstateerd en de doucheruimtes zijn weer vrijgegeven voor gebruik.

Eind januari 2002 is bekend geworden dat bij twee kleedkamers in de sporthal aan de Oude Wereld de legionellabacterie is aangetroffen. Uit voorzorg zijn alle douches afgesloten en zijn de leidingen gedesinfecteerd en diverse keren thermisch gespoeld. Na twee weken zijn er opnieuw watermonsters genomen. Uit de resultaten van de laatste watermonsters bleek dat bij de douches van kleedkamer 2 de legionella bacterie nog steeds aanwezig was. De doucheruimtes werden niet opengesteld en de leidingen werden de daarop volgende twee weken nogmaals meerdere keren thermisch gespoeld. Tot slot zijn er opnieuw watermonsters genomen. Vandaag is uit het laatste onderzoek gebleken dat de legionellabacterie niet langer aanwezig is.

Sinds mei 1999 is de gemeente Alphen aan den Rijn alert op de aanwezigheid van legionella. Daarom spoelt de Technische Dienst van de gemeente Alphen aan den Rijn wekelijks de leidingen door bij alle gemeentelijke accommodaties. Momenteel werkt de gemeente aan plannen om tot structurele oplossingen voor de accommodaties te komen.

Persbericht 9, 14 februari 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 15 februari 2002 laatste wijziging