Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.25 uur) Vrijdag 15 februari 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 48 jarige inwoner van Maastricht is vrijdagmorgen 15 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist reed vrijdagmorgen omstreeks 06.15 uur over de Toernooiruwe te Maastricht waar hij door een politiepatrouille werd gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de auto niet verzekerd was terwijl er ook geen algemene periodieke keuring had plaatsgevonden. De bestuurder bleek daarnaast naar alcohol te ruiken. Het alcoholgebruik van de bestuurder werd nogmaals bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag daarvan wees een alcoholpromillage aan van 1 promille. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Maastricht, winkelinbraak:
Vrijdagmorgen 15 februari 2002 heeft omstreeks 02.30 uur in een patisserie gevestigd aan de Wijcker Brugstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden.
De politie was na de inbraakmelding snel ter plaatse maar trof in de winkel geen personen meer aan. De toegangsdeur van de patisserie bleek opengebroken te zijn. In de winkel werd een opengebroken kassa aangetroffen waarin het kassageld ogenschijnlijk nog volledig aanwezig was. Mogelijk hebben de inbrekers geen tijd meer gehad om iets uit deze kassa te ontbreken en moesten zij overhaast de benen nemen. Bij een onderzoek in de omgeving werden geen personen aangetroffen die verantwoordelijk waren voor de inbraak. De brandweer moest de helpende hand bieden bij het dichten van de opengebroken toegangdeur.

Maastricht, bromfietscontrole:
Donderdagmiddag 14 februari 2002 heeft tussen 14.00 en 16.00 uur op de Rijksweg te Maastricht en directe omgeving een bromfietscontrole plaatsgevonden. In het genoemde tijdsbestek werden 20 brom- en snorfietsen en de bestuurders daarvan aan een uitgebreide controle onderworpen. Er werden vijf bestuurders van een bromfiets bekeurd omdat deze de verplichte helm niet droegen. Twee van deze bestuurders probeerden de draagplicht van helm te omzeilen door hun bromfiets, die voorzien moet zijn van een gele plaat, deze te wisselen voor een oranje plaat bestemd voor een snorfiets waarvan de bestuurder geen helm hoeft te dragen. Ook voor deze foutieve aanduiding werd proces-verbaal opgemaakt. Verder werd nog proces-verbaal opgemaakt wegens het niet verzekerd zijn van de bromfiets, niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat en eenmaal wegens het rijden met een defecte uitlaat.