Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-02-2002
Persberichten district Heerlen (HP 14.30 uur) Vrijdag 15 februari 2002

Nuth, snelheidscontrole:
Op de Valkenburgerweg te Nuth heeft donderdag 14 februari 2002 tussen 14.00 en 15.45 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 1018 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 96 bestuurders harder te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Negen daarvan werden staande gehouden en kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De anderen krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur.

Heerlen, drugsdeals:
Een 22 jarige inwoner van Rotterdam is donderdagavond 14 februari 2002 door de politie aangehouden omdat hij in het bezit was van drie bolletjes cocaïne.
De politie was donderdagavond omstreeks 19.10 uur getuige van een beginnende deal van verdovende middelenen tussen twee personen op de Saroleastraat te Heerlen. Op het moment dat de verslaafde geld overhandigde aan de straatdealer werd ingegrepen. De dealer werd vastgepakt, maar deze probeerde iets door te slikken. Na hem bij zij keel gepakt te hebben spuwde deze drie bolletje, naar later bleek, cocaïne uit. De straatdealer werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij bleek 265 euro in zijn bezit te hebben, welk bedrag door de politie in beslag genomen werd. In de loop van de avond werd hij na het opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Hoensbroek, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Wilhelminastraat te Hoensbroek is vrijdagmorgen 15 februari 2002 na een klacht over geluidsoverlast een hennepkwekerij aangetroffen.
De politie werd vrijdagmorgen omstreeks 00.45 uur naar de Wilhelminastraat te Hoensbroek ontboden in verband met geluidsoverlast vanuit een woning. De politie constateerde dat er daadwerkelijk uit deze woning harde muziek te beluisteren was welke overlast voor de woonomgeving veroorzaakte. De politie probeerde de bewoners te spreken te krijgen, maar er werd niet gereageerd op kloppen en aanbellen. Voorzien van een machtiging werd daarna de woning bereden. Er bleken geen bewoners aanwezig te zijn. De harde muziek bleek afkomstig te zijn van een stereoset. Deze apparatuur werd door de politie in beslag genomen. In de woning bleek na het uitzetten van de muziek een ronkend geluid te horen, terwijl er vanaf de bovenverdieping een hennepgeur te ruiken was. Bij een onderzoek op deze verdieping werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 81 hennepplanten, vier groeilampen, een ventilator, een afzuiging, vier transformatoren, een tijdschakelaar en een koolstoffilter. De politie met behulp van de brandweer ontmantelde de gehele kwekerij. Tegen de bewoonster, onbekend in welke leeftijd, zal proces-verbaal worden opgemaakt. Zij is uitgenodigd om een verklaring over de luide muziek af te leggen en over de aanwezigheid van de hennepkwekerij.

Heerlen, woninginbraken:
Vrijdagmorgen 15 februari 2002 hebben op verschillende plaatsen woninginbraken plaatsgevonden die alle vermoedelijk gepleegd zijn door te hengelen.
In een woning aan de Gouveneurstraat te Heerlen sloeg omstreeks 02.30 uur de hond aan in de woning. De bewoner werd daarvan wakker en maakte het licht aan. Bleek dat een onbekende man in de woning was die het meteen na het aangaan van het licht op een lopen zette en de woning verliet. De onbekende man nam de auto- en de huissleutels mee. In dezelfde straat vond kort daarna opnieuw een inbraak plaats. De slapende bewoonster werd omstreeks 02.45 uur gewekt door gestommel in haar woning. Zij stond op en liep naar de benedenverdieping war zij werd geconfronteerd met een man die een van de kasten aan het doorzoeken was. De man vluchtte de woning uit bij het zien van de bewoonster. Hij bleek een GSM, een beurs en twee game-boyspelletjes meegenomen te hebben. De bewoonster kon een goed signalement van de insluiper verstrekken waarmee de politie mogelijk zijn identiteit kan achterhalen.
Een uitgebreid buurtonderzoek leverde echter geen resultaat op. Een verder onderzoek wordt ingesteld.
In beide woning bleek de toegang verkregen te zijn door middel van het hengelen via de brievenbus. Op de parkeerplaats Nieuw Eijckholt werd dezelfde nacht bij de parkeerautomaat een adresboek alsmede een creditcard die afkomstig bleken te zijn uit een woning aan de Valeriusstraat te Heerlen. Ook in deze woning bleek een inbraak plaatsgevonden te hebben nadat via de brievenbus de voordeur open gehengeld was. De inbraak bleek nog niet ontdekt te zijn. Uit deze woning bleken diverse fotorolletjes en fotos, alsmede enkele euros en een mapje met daarin diverse pasjes weggenomen te zijn. Dezelfde nacht bleek een poging gedaan te zijn in te breken in twee woningen aan de Keizerstraat. Ook hier werd via de brievenbus gehengeld. Verder vond een inbraak plaats in een woning aan de Schoutstraat. Hier werd de gehele onderverdieping overhoop gehaald en werden twee beurzen met daarin enkele honderden euiros, twee GSMs en een bankpasje ontvreemd. Het hengelen werd ook hier toegepast. In de verslaafdenbus op de parkeerplaats Nieuw Eijckholt werd door de politie een onderzoek gedaan of daar mogelijk de inbreker aanwezig was wiens signalement bekend was. Dit leverde echter geen resultaat op. De politie zal de komende nachten in de betreffende buurt extra toezicht houden.