Korps: Friesland, plaats: Friesland 15-02-2002
Politieberichten van 15/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Bolsward: controle aanbieden bedrijfsafval
Donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur werd in het kader van de actie Jiskefet door de afdeling milieu van de politie Friesland in samenwerking met de gemeente Bolsward een controle gehouden op het aanbieden van bedrijfsafval in de gemeente Bolsward. In totaal werd het afval van 9 bedrijven gecontroleerd. Tegen vier bedrijven werd proces-verbaal opgemaakt. In het afval van deze bedrijven werden tl-buizen, motorolie, coating, kit en verfresten aangetroffen. Vier bedrijven kregen een waarschuwing en bij één bedrijf was alles in orde.

Haulerwijk: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in het kantoor van een bedrijf aan de Turfsteker. Door vernieling van een raam kwam men binnen. In het kantoor werden alle laden en kasten doorzocht. Uit een lade werd een geldkistje weggenomen dat werd opengebroken. Het aanwezige kleingeld werd meegenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 35-jarige inwoner van Steggerda, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: vrouw onwel
Donderdag omstreeks 16.10 uur werd door een medewerker van een opticienwinkel aan de Aalsumerpoort de hulp ingeroepen van twee parkeercontroleurs. In de winkel was een 70-jarige vrouw uit Holwerd onwel geworden. De vrouw had op dat moment geen hartslag meer. De parkeercontroleurs zijn daarop direct met de reanimatie begonnen en zijn daarmee doorgegaan tot de ambulance ter plaatse kwam. In samenwerking met het ambulancepersoneel werd doorgaan met de reanimatie en zij overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw werd opgenomen op de IC-afdeling van het ziekenhuis in Dokkum.

Bureau Communicatie: 058 = 880 8272