NOC*NSF


vrijdag, 15 februari 2002

______________ -Submit

Nieuws / Info

Persberichten 2002

Erica Terpstra uit eigen beweging naar Nederland teruggekeerd

Reactie NOC*NSF op berichten over vertrek Erica Terpstra uit Salt Lake City en conflict AEGON

In tegenstelling tot berichtgeving in de media vanochtend, is Erica Terpstra niet in opdracht van NOC*NSF uit Salt Lake City vertrokken. Dit heeft zij zojuist bij aankomst op Schiphol verklaard.

Van tevoren was afgesproken dat de NOC*NSF-accreditatie van mevrouw Terpstra op 14 februari zou worden overgenomen door een ander bestuurslid, namelijk de heer Faber. Toen was ook al afgesproken dat mevrouw Terpstra vervolgens als gast van AEGON alsnog de Nederlandse atleten kon ondersteunen.

De situatie veranderde echter in de afgelopen dagen. NOC*NSF had namelijk een aantal bedrijven, waaronder schaatssponsor AEGON aangesproken op advertenties en andere reclame-uitingen, waarin de directe link met de Winterspelen werd gelegd. Deze waren volgens de contracten met de sporters, die weer voortvloeien uit het Olympic charter, niet toegestaan. NOC*NSF heeft de plicht om AEGON hierop aan te spreken, net zoals zij dat met andere bedrijven doet.

Omdat NOC*NSF en AEGON het over deze kwestie voorlopig niet eens kunnen worden en in een impasse dreigden te raken, vond mevrouw Terpstra dat zij niet als gast van AEGON de Winterspelen kon blijven volgen. Zij gaf aan dat ze niet op deze manier betrokken kon raken bij een zakelijk geschil tussen AEGON en NOC*NSF en besloot na overleg met voorzitter Hans Blankert direct af te reizen naar Nederland.

Arnhem, 15 februari 2002

Persberichten 2002