AutoRai

15-2-2002

Toyota Corolla Car of the Year bij What Car?

Het Britse autoblad What Car? heeft de Toyota Corolla verkozen tot overall winnaar van de What Car? Car of the Year Awards 2002.

Toyotas bestverkochte model moest het opnemen tegen zowel Britse merken zoals de nieuwe Mini, Range Rover en Jaguar X-type, als tegen overzeese nieuwkomers als de Ford Fiësta en Volkswagen Polo. Behalve de hoofdprijs sleepte de nieuwe Corolla ook de titel Beste Kleine Hatchback in de wacht.

Volgens Steve Fowler, redacteur van What Car?, was het kiezen van de auto van het jaar deze keer moeilijker dan ooit tevoren. Autos bieden vandaag de dag in alle categorieën een niveau van kwaliteit, comfort, verfijning, veiligheid en plezier waar kopers een paar jaar geleden alleen van konden dromen. Om de Car of the Year Award in de wacht te slepen, moesten de autos tal van testen ondergaan, uitgevoerd door de redactie van What Car? Die was maandenlang bezig om 250 autos te beoordelen. De leden van het testteam reden met elk van de autos meer dan 1000 mijl. Het testen bestond ondermeer uit het beladen met mensen en bagage, het controleren van alle accessoires en voorzieningen, het nagaan van de betrouwbaarheid, het onderzoeken van de onderhoudskosten en het bij verschillende dealers, internet en in het buitenland shoppen voor de beste prijzen.

In Groot-Brittannië is What Car? een veel gelezen consumentenblad. Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een kwart van alle kopers van een nieuwe auto What Car? raadpleegt alvorens zij tot aanschaf overgaan. Het blad is 29 jaar geleden voor het eerst verschenen en reikt inmiddels 25 jaar de What Car? Car of the Year Awards uit.