Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 15-02-2002 Mediaberichten 15 februari (15.15 uur)

Roermond hennepplantage in kelder

ROERMOND In de kelder van een woning aan de Monseigneur Evertsstraat vond de politie donderdagmiddag een kleine hennepkwekerij. Daarbij zijn 47 planten in beslag genomen, samen met enkele lampen, ventilator en andere kwekerij- benodigdheden. De 30-jarige bewoner is gehoord. Volgens de electriciteitsleverancier is de meter gemanipuleerd en daardoor voor 740 euro illegaal aan electriciteit onttrokken. Daarvan is aangifte gedaan. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. De hennepplanten zijn inmiddels vernietigd.

Horst winkeldief betrapt

HORST Bij een winkel aan de Steenstraat is donderdag tegen de avond een 30-jarige man uit Horst betrapt bij het stelen van haarverf met een waarde van zon 13 euro. Hij is overgedragen aan de politie en kreeg in het kader van het snelrecht een boete van 115 euro.

Herkenbosch reclamefolders gedumpt

HERKENBOSCH Aan de Heikampweg heeft een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de politie deze week op verschillende plaatsen gedumpte partijen reclamefolders en huis-aan-huisbladen gevonden. Inmiddels is een verdachte, een 14-jarige jongen uit Herkenbosch, achterhaald en doorverwezen naar Halt. Het verspreidingsbureau is benaderd en heeft toegezegd de rommel op te ruimen. Samen met de verspreider heeft de politie onderzocht wie de mogelijke vervuiler was en daarbij is de verdachte naar voren gekomen. Hij bekende tot twee keer toe enkele tientallen folders en hah bladen te hebben gedumpt. Wie verantwoordelijk is voor de andere vervuilingen wordt nog onderzocht.

Roermond bestuurder onder invloed, auto in beslag genomen

ROERMOND Politiemensen zagen donderdagavond een personenauto slingerend over de Maastrichterweg en controleerde de 45-jarige bestuurder uit Echt. Die bleek gedronken te hebben, maar weigerde alle medewerking aan het ademonderzoek. In overleg met de officier van justitie is vervolgens proces-verbaal tegen hem opgemaakt en is zijn auto in beslag genomen. De man heeft namelijk ook geen geldig rijbewijs.

Venlo drugszaak

VENLO De politie heeft donderdagavond op de Maaskade twee vrouwen van 21 jaar uit Oberhausen en 30 jaar uit Essen betrapt die even tevoren voor 200 euro 60 gram marihuana hadden gekocht. De twee deden afstand van de drugs en na het opmaken van een proces-verbaal konden zij terug naar Duitsland.