EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Geachte dames en heren,
Per post is vrijdag 15 februari jl. bijgaand persbericht verzonden, samen met de EVO-Visie Special "Bouwstenen voor goederenvervoerbeleid".

EVO HELPT PROVINCIES EN GEMEENTEN
BIJ OPSTELLEN VERKEERS- EN VERVOERPLANNEN

Deze week ontvangen gemeenten en provincies de EVO-Visie Special 'Bouwstenen voor goederenvervoerbeleid'. Lagere overheden krijgen steeds meer taken van het rijk en moeten zelf met het goederenvervoerbeleid aan de slag. Voor de 34.000 leden van EVO en hun klanten (de Nederlandse consumenten) is het van groot belang dat de op te stellen gemeentelijke en provinciale verkeers- en vervoersplannen werkbaar zijn. Om dit te bereiken geeft EVO gemeenten en provincies praktische beleidsadviezen.

Veel politici en ambtenaren hebben een vertekend beeld van het goederenvervoer. Zo gaan beleidsmakers ervan uit dat een groot deel van het wegtransport net zo goed via spoor of binnenvaart kan worden afgehandeld. Of dat vracht- en bestelauto's te vaak leeg rondrijden. Een andere misvatting is dat regionale en stadsdistributiecentra vrachtauto's in de binnenstad overbodig maken. Veelgehoord is ook de opvatting dat gevaarlijke stoffen en het vervoer daarvan volledig zijn uit te bannen uit onze samenleving.

In de special geeft EVO aan hoe politici rekening kunnen houden met het goederenvervoer.

PB 2002.04
15 februari 2002