Ingezonden persbericht


SONICMQ EERSTE MIDDLEWARE-BERICHTENPRODUCT DAT COMPATIBILITEITSTEST

MET JAVA (J2EE) 1.3 DOORSTAAT

Berichtenplatform SonicMQ bewijst capaciteit tot integratie met J2EE-toepassingsservers

Capelle aan den IJssel, 14 februari 2002 - Progress Software, toonaangevend leverancier van technologie voor de ontwikkeling van e-business-oplossingen, maakte vandaag bekend dat SonicMQ® 4.0 het eerste middleware-berichtenproduct is dat de compatibiliteitstest met het Java" 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE ") versie 1.3 doorstaat bij integratie in de Reference Implementation van Sun Microsystems (NASDAQ: SUNW). SonicMQ is gebaseerd op de API Java Message Service (JMS") en biedt organisaties wereldwijd uiterst schaalbare, op standaarden gebaseerde Internet-middleware voor het veilige verkeer van bedrijfskritische gegevens binnen de extended enterprise . De J2EE Compatibility Test Suite van Sun is het enige volledige testpakket in de sector dat de compatibiliteit met J2EE- specificaties kan controleren en de perfecte samenwerking kan blootleggen tussen de beste softwarecomponenten die de kwaliteit en het rendement op de investering bij het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties verbetert.

SonicMQ is de messaging provider bij uitstek bij de implementatie van de huidige gedistribueerde applicatie- en webdiensten, aldus David Peter, Managing Director Sonic EMEA. SonicMQ biedt organisaties de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan het steeds wijzigende businessklimaat, de concurrenten steeds een stap voor te blijven en dit met perfect respect voor de standaarden. Met SonicMQ zijn we van plan verder vooruitgang te boeken inzake webservices en J2EE Connector Architecture-ondersteuning.

SonicMQ is de voorbode van de inspanning die de sector zich getroost om bedrijfsintegratie en webdiensten standaard te vereenvoudigen als deel van een J2EE 1.3-compatibele configuratie. Ontwikkelaars en bedrijven opteren in alle vertrouwen voor Java-technologie bij een behoefte aan bedrijfsintegratie, zei Ralph Galantine, product marketing line manager, J2EE, Sun Microsystems. Omdat ze de informatie-uitwisseling tussen toepassingen - altijd, overal, op elk platform of in elke omgeving mogelijk maken, vormen het ijzersterke berichtenplatform SonicMQ en de Java-technologie het perfecte duo voor bedrijfsontwikkelaars en zakelijke managers om succes te boeken op sterk concurrerende markten.

Met behulp van de Dynamic Routing Architecture" (DRA) zorgt SonicMQ voor een gegarandeerde levering van het bericht met ongeëvenaarde prestaties en schaalbaarheid. SonicMQ kan perfect geïntegreerd worden in toonaangevende op J2EE-technologie gebaseerde applicatieservers zoals BEA WebLogic Server, IBM WebSphere, Borland AppServer, HP Bluestone Total-e-Server en Orbix E2A Application Server Platform van IONA.

Over Progress Software

Progress Software is een mondiale leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een volledige reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van toepassingen, SonicMQ, de toonaangevende messaging server voor e-business, en de meest gebruikte, voordeligste geïntegreerde database van de sector.

Onder zijn partners telt Progress Software meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers (Independent Software Vendors ISV s) en leveranciers van toepassingsdiensten (Application Service Providers ASP s) die jaarlijks voor meer dan 5 miljard USD op Progressâ gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Meer dan 40.000 organisaties in meer dan 100 landen waaronder 70% van de Fortune 100-bedrijven vertrouwen op toepassingen die op Progress Software gebaseerd zijn. Progress Software en Sonic Software zijn werkbedrijven van Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS). Sonic Software ontwerpt en ontwikkelt het Sonic-productgamma in de Verenigde Staten. In Europa worden deze producten verdeeld door Progress. Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS) heeft zijn hoofdkwartier in Bedford, Massachusetts, en kan worden bereikt op het web www.progress.com .

Over Sonic Software

Sonic Software is een toonaangevende leverancier van EBM-software en -services (e-business messaging). De SonicMQ(tm) E-Business Messaging Server(tm) biedt uiterst schaalbare internet-middleware die gebaseerd is op standaarden en borg staat voor de gegarandeerde en veilige aflevering van businessgegevens tussen verschillende toepassingen in het gedistribueerd bedrijf of tussen bedrijven in het kader van B2B-uitwisselingen.

Sonic Software kan onder andere Commerce One en Hewlett Packard tot zijn wereldwijde klanten rekenen, naast tal van s werelds grootste bedrijven die actief zijn in een brede waaier van sectoren, zoals elektronische handel, financiële diensten, telecommunicatie, productie en energie. De hoofdzetel van Sonic Software, een filiaal van Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), is gevestigd in Bedford, MA. Meer informatie is te vinden op www.sonicmq.com