Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 februari 2002


Controle parkeren Oegstgeest (D1)
De politie heeft op vrijdagmorgen 15 februari een parkeercontrole gehouden. Er werden in totaal elf bekeuringen uitgeschreven. Er werd gecontroleerd op het Lange Voort. Daar werd een bekeuring gegeven voor het parkeren bij een bushalte. Op het Lange Voortplein werden twee opgemaakt voor het niet voeren van de parkeerschijf en twee voor het overschrijden van de parkeertijd. Op de Floralaan was één bestuurder in overtreding. Deze voerde de parkeerschijf niet. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de parkeerschijf en één voor het overschrijden van de parkeertijd. Op de Kempenaerstraat en de Korenbloemstraat beide een bekeuring voor het niet voeren van de parkeerschrijf.

Verkeersongeval Sassenheim (D1)
Een 47-jarige fietster uit Sassenheim heeft bij een verkeersongeval op vrijdag 15 februari letsel aan haar neus en lip opgelopen. De fietster reed omstreeks 13.45 uur over de Hoofdstraat komende uit de noordelijke richting. Op de kruising Hoofdstraat/Zandslootkade wilde zij rechtdoor. Een 48-jarige vrachtwagenbestuurder uit haar woonplaats reed op dezelfde weg in dezelfde richting. Bij de kruising wilde hij rechtsafslaan. Daarbij zag hij vermoedelijk de fietster die naast de vrachtwagen reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietster kwam ten val en liep letsel op aan de neus en aan de lip. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Controle parkeren Leiderdorp (D3)
De politie heeft op vrijdag 15 februari in de parkeergarage van de Winkelhof gecontroleerd op parkeren. In totaal werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren buiten de vakken, op de stoep en langs een gele streep.
Tevens werd gecontroleerd bij de parkeerplaatsen bij het Rijnland Ziekenhuis. Twee bestuurders waren in overtreding. Zij parkeerden op een taxi standplaats.

(pogingen) Diefstal uit woning Schoonhoven (D2)
In een woning aan de Sint Eloystraat werd op vrijdag 15 februari tussen 03.00 en 06.45 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen een klapraam aan de achterzijde van de woning open te wrikken. Binnen werd de woning doorzocht. Uit de woning werden een computer, een bankpas, een mobiele telefoon en een portemonne weggenomen.
Bij de buren werd vervolgens ook geprobeerd binnen te komen. De bewoner ontdekte aan de achterzijde van de woniing schade een raam en aan het sluitwerk. Voolalsnog wordt er niets uit de woning gemist.
Bij een woning aan de 's-Heerenbergstraat is het gebleven bij een poging. In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari heeft man getracht de woning binnen te komen door de slotplaat van de achterdeur open te breken. Er wordt niets gemist. De poltiie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Verkeersongeval Gouda (D2)
Bij een verkeersongeval op vrijdag 15 februari liep een 23-jarige automobilist uit Gouda letsel op na een aanrijding. De automobilist reed over de parkeerplaats van de Bosranklaan maar hield hier niet zoveel mogelijk rechts. Door vermoedelijk de laagstaande zon zag hij een tegemoetkomende bestuurder van een bestelbus niet. Hierdoor ontstond een aanrijding. De Gouwenaar liep een hoofdwond op. De 27-jarige bestelbusbestuurder uit Bodegraven bleef ongedeerd.
---einde berichten