---

Ministerie van Defensie



---

uitreiking rode baret-2

Rode baretten uitgereikt in Schaarsbergen

15-02-2002

In de Oranjekazerne in Schaarsbergen hebben vandaag (15 februari) 85 cursisten van het Schoolbataljon Luchtmobiel hun rode baret uitgereikt gekregen. Hiermee sluiten zij hun opleiding voor de Luchtmobiele Brigade af. De baretten werden uitgereikt door brigade-generaal P. van Uhm, de commandant van 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. Onder de 85 geslaagden waren ook twee luchtmachtmilitairen van de Groep Geleide Wapens.

Bij de uitreiking herinnerde generaal Van Uhm eraan dat dit de 50ste eindoefening was sinds de oprichting van het Schoolbataljon. "Dat is op zich al speciaal, maar door de barre weersomstandigheden tijdens uw eindoefening heeft u een dieprode baret verdiend." Hij stelde dat het feit dat de cursisten zich nu 'rode baret' mogen noemen, ook betekent dat zij voortaan geacht worden de normen en waarden die daarbij horen, buiten de dienst uit te dragen.

De opleiding die vandaag werd afgerond, is tevens de laatste in haar huidige vorm. De 51ste opleiding duurt drie weken langer. Dit gebeurt om de verschillende onderdelen van de opleiding uit te spreiden over een iets langere periode en daarmee de kans op uitval te verkleinen. De nieuwe opleidingsduur is 23 weken. (foto's: Hennie Keeris)

uitreiking rode baretten