Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-02-2002 2e persbericht 15 februari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw beroofd van tas
Vrijdag om 8.10 uur is een 75-jarige Eindhovense vrouw op het Winkelcentrum Woensel van haar handtas beroofd. De vrouw kwam juist van de pinautomaat bij een bank. Zij had overigens niet gepind maar had alleen haar saldo bekeken. Een man rukte de tas uit haar hand. De man rende weg in de richting van de Luxemburglaan. Vermoedelijk is er een tweede man bij betrokken geweest. Hij zou mogelijk op de uitkijk hebben gestaan. In de tas zat een portemonnee met een bankpasje en ruim 65,=. De vrouw raakte bij de beroving licht gewond aan haar hand.

Helmond: Politieman gewond bij aanhouding winkeldief Een politieman uit Helmond is vrijdag om 12.35 uur licht gewond geraakt toen hij samen met een collega op de Markt een winkeldief aanhield. De politiemensen, die in burger waren, waren in een drogisterij op de Markt en zij zagen dat twee mannen twee flesjes eau de toilette wegnamen. De mannen gingen naar buiten, waar de politiemensen hen aanspraken. De politiemensen legitimeerden zich en zeiden dat ze aangehouden waren. Toen ze met de verdachten terugliepen naar de drogisterij rukte een van hen zich los en vluchtte weg. De ander probeerde ook te ontkomen maar kon in bedwang gehouden worden. De man verzette zich door te slaan. De politieman raakte gewond aan zijn lip en heeft mogelijk een gekneusde rib. Hij is naar het ziekenhuis gegaan voor een behandeling. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Naar de tweede man wordt gezocht.

Mierlo: Meisje aangerand
Woensdagmorgen tussen 0.15 en 0.45 uur is op de Geldropseweg tussen Geldrop en Mierlo een 17-jarige meisje uit Mierlo aangerand. Het meisje fietste over het fietspad naast die weg, in de richting van Mierlo. Ter hoogte van het militair kerkhof stond een man die haar van de fiets trok. Hij trok haar in de bosjes. Op een gegeven moment kwamen er twee jongens over het fietspad voorbij gefietst. Zij hoorden het slachtoffer schreeuwen en riepen iets terug. Hierop stapte de dader in een witte bestelbus, die op het zandpad bij de bosjes stond, en reed daarmee weg. De politie van Geldrop-Mierlo-Nuenen zoekt getuigen. Zij kunnen zich melden op het bureau in Geldrop of via 0900 8844. Deze zaak heeft geen raakvlakken met de zedenzaken die op dit moment in het Eindhovense stadsdeel Stratum spelen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Locht is vrijdag tussen 8.50 en 11.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 948 voertuigen reden er 37 te hard. De snelste reed 119 km/u. De maximumsnelheid is daar 80 km/u.