Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van vrijdagmiddag 15-02-02
16:24 vrijdag 15 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156.


* Inbraken in autos

MEPPEL Afgelopen nacht werd uit een auto aan de Roerdomp een radio-cdspeler en een diplomatenkoffer gestolen. De daders hadden een ruitje vernield om in de auto te komen.

Ook aan de Talenkamp werd afgelopen nacht een auto opengebroken. Uit deze bedrijfsauto werd een radio-cdspeler, een carkit, een 27 MC zender, een kentekenbewijs almede een aansteker en een zonnebril gestolen. Ook hier was een ruitje ingeslagen.

Ook aan de Kampen moest afgelopen nacht een auto het ontgelden. Hier werd een radio gestolen.

EMMEN Bij een poging in te breken in een auto aan de Houtweg werden beide portiersloten vernield en werd een ruit ingeslagen. Op voorhand wordt door de eigenaar niets vermist.

Aan de Kapelstraat werd gisteren een bedrijfsauto opengebroken. De ruit van het rechter portier werd ingeslagen en het frontje van de autoradio verdween.

Afgelopen nacht werd bij een inbraak in een auto aan de Laan van de Bork een radio-cdspeler en een 25-tal cds gestolen. Om in de auto te komen was het rechter portier geforceerd.

Aan de Laan van de Eekharst werd afgelopen nacht ingebroken in een auto. Hier werd aan de rechterzijde een ruit ingeslagen en een autoradio gestolen.

Ook werd afgelopen nacht nog ingebroken in een auto aan de Laan van het Kwekebos. Een portier werd geforceerd. Gestolen werd een zonnebril, een autoklokje en een verzamel-cd.
In dezelfde straat werd afgelopen nacht ook nog ingebroken in een camper. Om in de auto te komen werd een ruit uit de rubbers gesneden. Gestolen werd een radio-cassetterecorder.

ASSEN Vanmorgen tussen ongeveer 9.00 en 10.00 uur werd er uit een auto aan de Dennenweg een radardetector gestolen. De rechter portierruit was vernield.


* Diefstal uit schaftkeet

BEILEN Vanmorgen werd namens een bedrijf uit Beilen van diefstal uit een schaftkeet die stond aan het Holthe. De daders hebben zich de toegang verschaft door het forceren van sloten van toegangsdeurden en een werkkast. Gestolen werd een hoeveelheid gereedschap en werkkleding. Er zal nog even gekeken moeten worden wat er precies weg is. Na een eerste inventarisatie wordt de schade geschat op 2200.


* Diefstal uit bedrijf

MEPPEL Bij een bedrijf aan het Blankenstein is gisteravond of afgelopen nacht ingebroken of heeft er een insluiping plaatsgevonden, omdat niet precies duidelijk is hoe de daders in het pand zijn gekomen. Vermist worden een aantal computers, waaronder een laptop en een beamer. Voorlopig wordt de schade geschat op enkele 10 duizenden euros.


* Winkeldiefstal

DWINGELOO Vanmorgen werd een 38-jarige inwoonster van Dwingeloo betrapt bij het stelen van een pakje rundergehakt, ter waarde van 1.51, in een winkel aan de Brink. De vrouw werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw is verhoord en snelrecht werd toegepast, waarbij een boete werd opgelegd van 115.

RODEN Vanmorgen werd ontdekt dat in een winkel aan de Heerestraat een 4-tal bruine leren jassen ontbraken. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat ze gestolen moeten zijn tussen gistermiddag 15.00 uur en vanmorgen 09.00 uur. Niet duidelijk is hoe de daders zijn binnengekomen of hoe zij de jassen hebben kunnen stelen. Totale schade is niet bekend.

ASSEN Aan het Koopmansplein werd vanmiddag een 18-jarige man uit Roden betrapt bij het stelen van een paar sportschoenen. Het personeel had gezien dat hij de schoenen in een tas stopte. De jongeman is aangehouden en verhoord. Snelrecht werd in deze toegepast, zodat hij na verhoor een dagvaarding meekreeg.


* Inbraak in schuurtje

ASSEN Aan de Oldengaardestraat werd afgelopen nacht ingebroken in een schuurtje onder een flat. De toegangsduur bleek met geweld opengetrapt te zijn. Gestolen werd een haspel met 20 meter coaxkabel en een mountainbike van het merk Mercedes met een waarde van ongeveer 1200.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe