Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 15 februari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: verkeerscontroles
Vrijdagochtend werd op de Stuurboordswal een controle gehouden op het rijden met bevroren autoruiten. Gezien de koude nacht waren de autoruiten bevroren en hadden niet alle bestuurders de moeite genomen om de ruiten schoon te krabben. In totaal kregen negen bestuurders een bekeuring omdat zij te weinig zicht hadden. In de Oosterstraat en de Herestraat werd een controle gehouden op het fietsen in strijd met de gesloten verklaring. Hier gingen acht fietsers op de bon.

Stadskanaal: aanrijding op N366
Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising van N366 met de van Boekerenweg in Stadskanaal werden beide bestuurders vrijdagochtend naar het ziekenhuis gebracht. Een 70-jarige automobiliste uit Veendam stak vanaf de van Boekerenweg na een vrachtwagen de N366 over. Een over de N366 rijdende 20-jarige automobilist uit Ter Apel kon de vrouw niet ontwijken. Beide autos raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept. De bestuurders werden naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

Hoogezand: hennepkwekerij op zolder
De politie ontdekte vrijdagmiddag een hennepplantage op een zolder van een woning aan de Pionier in Hoogezand. De 41-jarige bewoner bleek een plantage, die professioneel was ingericht, met 83 planten op zolder geïnstalleerd te hebben. De planten en alle benodigde apparatuur werd in beslag genomen en afgevoerd. De bewoner wordt verhoord over de aanwezigheid van de illegale kwekerij.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)