Gemeente Deventer

REGELGEVING VOOR HET PLAATSEN VAN SCHOTELANTENNES

In onze stad worden veel buitenlandse televisiezenders via de kabel doorgegeven. Toch kan het zijn dat de zender van uw keuze daar niet bij zit. Als u deze toch wilt ontvangen dan is een schotelantenne het alternatief. Aan het plaatsen van een schotel is een aantal regels gebonden. Deze zetten wij hier voor u op een rij.

Een schotelantenne met een doorsnede van maximaal 1 meter mag u zonder vergunning plaatsen aan de zijgevel, achtergevel of op het dak. In veel andere gevallen moet u éérst een vergunning aanvragen. Onderstaand een kort overzicht van de regels. Een schotelantenne is:

Vergunningvrij

Als de schotelantenne achter de voorgevel wordt geplaatst en een doorsnede heeft van maximaal 1 meter.

Meldingplichtig

Als de schotelantenne achter de voorgevel wordt geplaatst en een doorsnede heeft van maximaal 2 meter, waarbij de totale hoogte niet meer dan 3 meter bedraagt. Let op! U moet de melding doen door een aanvraagformulier in te vullen en mag pas tot plaatsing overgaan als u van de gemeente een bericht hebt ontvangen dat de melding is goedgekeurd.

Vergunningplichtig

In alle andere gevallen.

Toelichting:

* Een schotelantenne aan de voorgevel is, ongeacht de doorsnede, altijd vergunningplichtig;


* Als een schotelantenne wordt geplaatst op een antennedrager is hij, ongeacht de doorsnede, vergunningplichtig.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u krijgen bij de balie Ruimte, Milieu en Wonen, telefoon 693266 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14 uur en op donderdag eveneens van 18 tot 20 uur).