Gemeente Zwijndrecht

Voorkeursrecht bestemmingsplan
"Centrum, deel Onderdijkserijweg"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht maken bekend dat zij op 12 februari 2002 hebben besloten om, op grond van de artikelen 2 en 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, de gemeenteraad voor te stellen om op grond van artikel 2 van de Wet voorkeursrecht gemeenten gronden aan te wijzen, waarop de artikel 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn c.q. blijven.

De aangewezen gronden, die (nog) niet in eigendom zijn van de gemeente Zwijndrecht, zijn gelegen in het ontwerp-bestemmingsplan "Centrum, deel Onderdijkserijweg". In dit plan is aan de aangewezen gronden de volgende niet-agrarische bestemmingen toegekend: "Centrumdoeleinden, nader uit te werken bestemming". Deze bestemming is aangegeven op de plankaart van het ontwerp-bestemmingsplan. Het gebruik van de aangewezen gronden dat in het ontwerp-bestemmingsplan is opgenomen, wijkt af van het huidige gebruik.

Ter voldoening aan artikel 4 van de Wet voorkeursrecht gemeenten maken zij bekend dat met ingang van 13 februari 2002 voor een ieder kosteloos ter inzage liggen:


*

het besluit van burgemeester en wethouders van 12 februari 2002;
*

concept van het voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad;

*

een bijbehorende kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht betrekking heeft;
*

een bijbehorende lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte en eigenaren/beperkt gerechtigden.

Genoemde bescheiden liggen ter inzage bij het gemeentehuis, Burgemeester de Bruïnelaan 45 en, gedurende de openingstijden bij de Verenigde Openbare Bibliotheken, Anjerstraat 79 en Norderstedtplein 8, te Zwijndrecht. Het besluit van burgemeester en wethouders tot het vestigen van het voorkeursrecht op de aangewezen percelen treedt in werking daags na publicatie in de Staatscourant. De eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bericht.

Bezwaar en beroep
Op grond van artikel 9 van de Wet voorkeursrecht gemeenten wordt het voorstel aangemerkt als een besluit, zodat daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep openstaat. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken na publicatie in de Staatscourant waarin de nederlegging bij de gemeente ter inzage bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Zwijndrecht, Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:


*

naam en adres van de indiener;

*

de dagtekening;

*

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;
*

de gronden van bezwaar.

Indien belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de president van de rechtbank te Rotterdam.

burgemeester en wethouders van Zwijndrecht,

de secretaris, de burgemeester,