Dienst uitvoering en toezicht Energie

BESLUIT

Nummer: 100554/31

Betreft: Besluit tot wijziging van bindende aanwijzing ex artikel 13, derde lid van de Gaswet aan de N.V. Nederlandse Gasunie (nr. 100554/15)

I. Inleiding


1. Bij besluit van 20 december 2001 heeft de directeur van de Dienst uitvoering en toezicht Energie (hierna: DTe) een bindende aanwijzing, zoals bedoeld in artikel 13, derde lid van de Gaswet, gegeven aan de N.V. Nederlandse Gasunie (hierna: Gasunie). Bij brief van 30 januari 2002 heeft Gasunie tegen bovenvermelde bindende aanwijzing bezwaar gemaakt.


2. Vooruitlopend op de behandeling van het bezwaarschrift van Gasunie heeft DTe geconstateerd dat paragraaf IV van de bindende aanwijzing abusievelijk niet op alle onderdelen overeenkomt met de strekking van het besluit. Gelet op het belang van rechtszekerheid besluit DTe om de bindende aanwijzing op deze onderdelen ambtshalve te corrigeren.

II. Besluit


3. Gelet op het bovenstaande besluit DTe om de bindende aanwijzing aan Gasunie ambtshalve te corrigeren op de volgende onderdelen:

a) Randnummer 133, onderdeel a van de bindende aanwijzing wordt gewijzigd door de zin toe te voegen: "Gasunie dient hierbij rekening te houden met het gestelde in de randnummers 127 tot en met 131 van dit besluit".
b) Randnummer 133, onderdeel de van de bindende aanwijzing wordt gewijzigd door de termijn van de bindende aanwijzing met betrekking tot artikel 5, eerste lid van de Richtlijnen Gastransport - voor wat betreft de indicatieve tarieven - te verlengen tot 1 maand nadat er vanuit de markt een daadwerkelijke vraag naar transportdiensten met uurbalancering is ontstaan;
c) Randnummer 133, onderdeel e van de bindende aanwijzing wordt gewijzigd door de termijn van de bindende aanwijzing met betrekking tot artikel 3, tweede lid, onderdeel a juncto artikel 3, derde lid van de Richtlijnen Gastransport te verlengen tot 1 oktober 2002; d) Randnummer 133, onderdeel f van de bindende aanwijzing wordt gewijzigd door de termijn van de bindende aanwijzing met betrekking tot artikel 2, tweede lid, onderdeel a van de Richtlijnen Gastransport te verlengen tot 1 januari 2003;
e) Randnummer 133, onderdeel g van de bindende aanwijzing vervalt.

Den Haag

Datum: 15 februari 2002

W.g.

Drs. J.J. de Jong

De directeur van de Dienst uitvoering en toezicht Energie

Tegen dit besluit kan degene die rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen, binnen zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij de Juridische Dienst van de Nederlandse mededingingsautoriteit, postbus 16326, 2500 BH Den Haag.