Vrijdag 15 februari staat Palabras weer in de bovenzaal van Paradiso. Dit keer hebben we weer een internationale line-up en we gaan ook een beetje vreemd, oftewel we maken een uitstapje naar een andere podiumkunst. Nieuwsgierig? Je bent welkom op:

Vrijdag 15 februari '02
Paradiso
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Toegang: 6,50 euro

En ja, het open podium is er ook weer. En je weet het, wie het eerst komt wie het eerst dicht.

Talaam Acey

Talaam Acey is een performance poet uit New York.Daarnaast doceert hij performance poetry op de Universiteit van Californië. Hij reisde met zijn gedichten door de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Groot-Brittannië. Voornamelijk befaamd in het 'slammen', competities tussen dichters, won hij de titel van Grand Slam Champion 2000 van het Londense Paddington International Poetry Festival en was hij NJ Slam master 2000-2001. Ook was hij Washington DC's Black Words Grand Slam Champion en won hij slams in het Nuyorican Poets Cafe en het Green Mill Cafe in Chicago. Verder produceerde hij een aantal spoken words CD's. Onlangs verscheen zijn derde CD genaamd "Morally Bankrupt Volume Final: Mood Demistify".

Sarah O'Gorman

Sarah O'Gorman is een Iers/ Nigeriaanse dichter. Ze woont momenteel in Amsterdam 'in poetic search for harmony and understanding'. In haar eigen woorden; my songs and poems come from my soul and it's reach for the sun. Sarah is 24 jaar.

Said El Haji

Said El Haji (1976) is geboren in Isoufayen, Marokko, en groeide op in Berkel & Rodenrijs. Hij studeerde Nederlandse Letteren aan de Universiteit Leiden en won in 2000 de El Hizjra-aanmoedigingsprijs voor het korte verhaal "De kleine Hamid". Hij debuteerde in september 2000 met de roman De dagen van Sjaitan. El Haji schreef reportages en columns voor onder meer Vrij Nederland, Fast Forward, NRC Handelsblad en de Volkskrant.

Thans is hij bezig aan een magnum opus over Mo Slim, de schroomvallige moslimeend.

Kristel Zweers

Kristel Zweers, geboren in 1976 te Brummen is momenteel gevestigd in het centrale Utrecht. In 1999 is zij afgestudeerd als theaterdocent en sindsdien is zij actief in het cabaret en stand-up comedy. Het laatste half jaar is alles in een stroomversnelling gekomen door haar deelname aan de Lucky Strike Talent tour. Nu is zij te zien in de Lucky Strike Comedy Tour en Mojo´s Night of Comedy. " Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd," is het meest irriterende motto dat ik ooit gehoord heb. Die irritatie is mijn drijfveer, van daar uit werp ik licht op allerdaagse dingen en actuele hoogte-en dieptepunten. Als vrouw tussen de mannen is het soms moeilijk niet feministisch te zijn...maar ik doe mijn best!"

DJ Lovesupreme
Neemt gewoon weer zijn koffertje vinyl mee en gaat lekker punniken met naald en plaat.
---
las_palabras@hotmail.com