Ingezonden persbericht


Computer easy vanaf vandaag in de winkels

F&L komt 15 februari met nieuw magazine voor de beginnende volwassen computergebruiker op de markt

Nijmegen, 15 februari 2002 - F&L Business Publications komt vandaag met Computer easy op de markt, een nieuw blad voor de volwassen computergebruiker. Het nieuwe magazine is bestemd voor beginnende computergebruikers ouder dan 25 jaar, die meer willen weten over de computer en de bekende programma's. Computer easy is vanaf vandaag in de winkels te koop voor 1,98 euro en heeft een oplage van 91.000 exemplaren. Het blad start meteen al met ruim 15.500 betalende abonnees door samenwerking met de Hocom (Home Computerclub van de Rabobank groep) en de leden van de FORTIS-bank computerclub. Computer Easy verschijnt 6 keer per jaar en is steeds minimaal 64 pagina's dik.

Computer easy maakt gebruik van het uitgebreide kennisnetwerk van Vogel/Burda Verlag in Duitsland, bekend van o.a. het computerblad CHIP. Gebruikmakend van hun kennis van de internationale markt en aangevuld door lokale studies die door F&L uitgevoerd worden, informeert Computer easy de lezers over onderwerpen die op computergebied actueel zijn binnen het gezin en het bedrijf. F&L gaat regelmatig bijeenkomsten organiseren met abonnees van het blad om met hen ervaringen en ideeën te kunnen delen.

Wien Feitz, hoofdredacteur van Computer easy, is trots op het verschijnen van dit eerste nummer. "Het is uiteraard een belangrijke stap voor ons, als kleine uitgever, om met een groots opgezet, landelijk computertijdschrift op de markt te komen. Wij zien dat het met sommige andere computerbladen niet altijd even goed gaat, mede door tegenvallende reclame-inkomsten. Wij zijn er echter van overtuigd dat dit magazine zal aanslaan bij de lezers, omdat we als kleine uitgeverij getraind zijn in het luisteren naar de markt", zegt Wien Feitz. "Met Computer easy hebben we ons aanbod van computerbladen completer gemaakt, omdat we nu een ander publiek bereiken dan met onze overige bladen. Zo is ons succesvolle computerblad c't voor computertechniek, technischer dan Computer easy en bestemd voor de gevorderde computergebruiker. C't is onlangs uitgeroepen tot meest favoriete computertijdschrift door de bezoekers van Tweakers.net en dat is voor ons natuurlijk een hele eer is".

Over F&L Business Publications
F&L is groot geworden in de ICT. Door jarenlange ervaring in het publiceren van technisch hoogstaande tijdschriften en cd-rom's en samenwerking met andere gerenommeerde uitgeverijen als Heise Verlag en IWT Verlag, voelt F&L zich goed thuis in het uitgeven van bladen over de ICT-markt. F&L geeft onder meer bladen uit zoals c't magazine voor computertechniek, MicroVisie en Design Your World voor de CAD-gebruikers en diverse sponsored magazines. Bij F&L in Nijmegen zijn momenteel 18 mensen werkzaam. Meer informatie is te vinden op www.fnl.nl

Voor informatie, een proefexemplaar of foto's:

Zethof PR & Consultancy
Ilse Zethof - van Hoek
Tel: 0297-360292

of

F&L Business Publications
Paul Lemmens
Tel: 024-3723640
E-mail: plemmens@fnl.nl