Ingezonden persbericht

Nieuwe website zorgt voor transparanter bestuur

Amsterdam presenteert: www.bestuursinformatie.amsterdam.nl

AMSTERDAM, 20020215 -- Saskia Bruines, wethouder ICT van de gemeente Amsterdam, opende gisteren een nieuwe gemeentesite waarmee openbare stukken van het stadsbestuur én van de afzonderlijke stadsdelen gemakkelijk via internet kunnen worden opgezocht: www.bestuursinformatie.amsterdam.nl

Met de nieuwe website heeft de gemeente een belangrijke stap gezet op weg naar een gemeentebrede ontsluiting van bestuurlijke informatie. Amsterdam beschikte al over een bestuursinformatiesysteem (BISA) voor burgers en ambtenaren, maar vond dit niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Het gebruik en de mogelijkheden van ICT zijn sterk toegenomen, evenals de roep om meer transparantie in het optreden van het bestuur. Het nieuwe systeem is door het projectbureau De Glazen Stad ontwikkeld, in samenwerking met het stadhuis en de stadsdelen Slotervaart/Overtoomse Veld, Zeeburg en Noord. Deze stadsdelen zijn de eerste stadsdelen die hun informatie op de site hebben gezet. De komende maanden zullen de andere stadsdelen volgen.

Burgers die hebben gereageerd op de oproep van wethouder Bruines om mee te denken over een naam voor de website, hebben gekozen voor 'Bestuursinformatie Amsterdam'. De wethouder wilde de burgers betrekken bij de naamstelling zodat iedereen de aangeboden informatie ook snel kan vinden. De oproep werd geplaatst in Het Parool en het Amsterdams Stadsblad, 400 burgers hebben gereageerd. Van hen stemde bijna 40% voor 'Bestuursinformatie Amsterdam'.



Ingezonden persbericht