Ingezonden persbericht


BRUIDSTAART OMMEN 020202

PERSBERICHT 8 (slot)

d.d. 15 februari 2002

Geachte relaties,

'Aan alle goede dingen komt een eind'. Dit slaat zeker op de perfecte relatie tussen de initiatiefnemers/organisatoren van de bouw van 's werelds grootste bruidstaart in Ommen en de sponsors, gemeente, brandweer, politie, dienstverleners, vrijwilligers en al die anderen die -op welke wijze dan ook- aan de bouw van de taart hebben meegeholpen. Honderden mensen hebben, direct of indirect, meegewerkt. Grote vraag is nu: is dit ook een nieuw record?

Het is schier onmogelijk al deze mensen persoonlijk te bedanken. Daarom doen we dit in de vorm van een persbericht, in de hoop dat de media het oppikt. We willen u bedanken voor het vertrouwen dat u ons gaf. Zonder dat vertrouwen waren wij niet in staat geweest een solide organisatie op poten te zetten. We willen u ook bedanken voor de hulp in de vorm van geld, vergunningen, diensten, materialen, grondstoffen, spierkracht, et cetera maar ook in de vorm van een schouderklopje op momenten dat het er op aankwam. Een speciaal woord van dank is er voor onze buren aan de Markt. Geen enkele wanklank was er. Fan-tas-tisch!

De huwelijksdag van Willem Alexander en Máxima (en Sjoert en Wilhelmina Stel) werd ook in Ommen een fantastische dag. Wat als grap begon eindigde met een wereldrecord en recht op een plaats in het Guiness Book of Records. Met 18 meter en 5 centimeter bouwden we samen de grootste bruidstaart ter wereld. Wij, Arjen Heersping ( Eetcafé De Zaak), Herman Bruins (Bruco Bouw Ommen BV), Herman Hermes (Café-restaurant Flater), Jan Ester (Dance & Poolroom Breakaway) en Berjan ten Brinke (Bakkerij Ten Brinke) kijken met trots terug op het evenement. Niet alleen op het record maar ook op het feit dat we er in geslaagd zijn Ommen weer op de kaart van Nederland te krijgen.

Een uitgebreide fotoreportage van de dag is te vinden op http://www.ambachtelijkebakker.com



Ingezonden persbericht