Gemeente Wassenaar

Talentvolle pianist te gast in raadhuis 'de Paauw'
01-02-2002


Op zondag 17 februari 2002 geeft de pianist Yoram Ish-Hurwitz een concert in het raadhuis 'de Paauw' aan de Raadhuislaan 22 in Wassenaar.

Yoram Ish-Hurwitz is een Nederlandse pianist van Israëlische afkomst. Hij begon zijn studie bij Danièle Dechenne en Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als eerste Nederlandse pianist studeerde hij vervolgens gedurende twee jaar aan de Juilliard School in New York bij de Hongaarse pianist György Sándor. Na het voltooien van deze studie werd hij opgenomen in de solistenklas van de vermaarde pianopedagoog Karl-Heinz Kämmerling in Hannover bij wie hij eveneens twee jaar studeerde.

In 1988 won hij de tweede prijs op het Eduard Flipse Pianoconcours in Rotterdam. Drie jaar later werd hem door een internationale jury unaniem de Jacques Vonk Prijs toegekend. Sindsdien trad hij veelvuldig op in Nederland, onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam en was hij solist bij verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast gaf hij recitals in onder meer Noorwegen, Duitsland, Slowakije en Italië.

Van Yoram Ish-Hurwitz zijn inmiddels drie solo-cds verschenen met werken van Franz Schubert (1996), Frédéric Chopin (1998), Modest Moessorgsky en Sergej Prokofjev (1999). Een vierde CD met werken van Franz Liszt is in voorbereiding.

Programma
Op het programma staan werken van Janàcek, Liszt en Van Beethoven. Het concert begint om 12.00 uur. De entree is 10,50. Leden van K&O en het Nut en leerlingen van de Streekmuziekschool Leiden en omgeving betalen 9,50. Voor jongeren tot 23 jaar wordt 8,-- gerekend.