Gemeente Zoetermeer

Ecokids gaan aan de slag met vogelnesten

Op stadsboerderij Het Buitenbeest komen de ecokids weer bij elkaar. Zondagmiddag 17 februari a.s. gaan zij aan de slag met vogelnesten en nestkasten.
De dagen worden immers weer langer en de vogels beginnen weer te fluiten. Zij doen dat om hun territorium aan te geven. Over een tijdje begint het nestelen en het broeden.
De ecokids gaan op pad om te kijken of er in de omgeving nesten te vinden zijn en welke vogels er zoal rondvliegen. Om deze vogels te helpen met het nestelen kunnen de kinderen zich volop uitleven met hamer en spijkers om prachtige nestkastjes in elkaar te timmeren. Dit nestkastje kunnen ze daarna zelf bij hun huis ophangen. Ook over het broeden zal weer veel worden verteld en er is van alles te zien wat met dit onderwerp te maken heeft.

Ook kinderen die nog nooit naar een middag van de ecokids zijn geweest zijn van harte welkom. Ecokids zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar die een keer per maand op zondagmiddag bij elkaar komen. Elke maand gaan zij met iets nieuws aan de slag. De kinderen maken een verslagje van de middag, dat zij naar de ecokids in Nicaragua sturen. Vanuit dat land krijgen de Zoetermeerse ecokids ook bericht terug.

Ecokids is een initiatief van medewerkers van Stadsboerderij Het Buitenbeest in samenwerking met het IVN en de Stichting Ecokids Nederland.
Stadsboerderij Het Buitenbeest is te vinden aan de Voorweg 93, telefoon (079) 352 0624

---

Gemeente Zoetermeer © February 2002

Last update: 8 February 2002 (16:13)