Ingezonden persbericht

Persbericht: Debat "Werken bij de overheid".

De overheid kampt met een imagoprobleem. Een enquête over het imago van ambtenaren die in november door de Telegraaf werd gehouden, bevestigde dit nog eens: ambtenaren drinken de hele dag koffie en gaan vroeg naar huis. En als er al gewerkt wordt, is dat traag en bureaucratisch. Starters beginnen hun carrière liever bij multinationals dan bij de gemeente of ministerie.

De overheid wil een beter imago scheppen bij deze nieuwe generatie Nederlanders. Ook wilt de overheid flinke winsten boeken op vitale terreinen van het integratiebeleid ten aanzien van etnische minderheden. Door deze doelgroep te betrekken zal het werken bij de overheid aantrekkelijker gemaakt kunnen worden. Op dit moment werken er te weinig etnisch minderheden bij de overheid. Het is van belang dat deze groepen (etnische minderheden) werkend bij de overheid, een betere samenwerking met de overheid kunnen vinden.

Daarom organiseert Succes Marketing & Productions en de Rijksoverheid dit debat.

Op zondag 17 februari wordt de Meervaart in Amsterdam omgetoverd in een multicultureel evenement:Wie kan ons niet vinden? Hier zijn wij!!! Niet alleen zal "vinden" een onderwerp van gesprek zijn, maar ook de "bindingsfactoren".

Dit evenement is speciaal gericht op werkgevers als het Rijk, de overheid en organisaties zoals brandweer en politie. Studentenverenigingen,netwerkverenigingen en studentenorganisaties zoals, Tans, Mozaik, Tumajon, Maroc.nl, Mosaic, Eurabia, UMAH, Magreb-online, Studiname, Psn, Focus en nog vele andere verenigingen en hun achterban, met als doelstelling de kennelijke kloof tussen twee groepen te helpen verkleinen, zullen aan dit debat een bijdrage leveren.

Dit eerste debat is een aanzet voor een landelijke discussie in de Randsteden en de grotere gemeentes in Nederland en kan leiden /dienen tot een reportage met bevindingen en informatie over het onderwerp. Aan de hand van een hevige discussie zullen de bezoekers en deelnemers de knelpunten achterhalen, om het werken bij de overheid aantrekkelijker te maken.

Het debat wordt geleid door dagvoorzitter Samira Abbos (journalist/ presentatrice).

Panelleden

· Dhr. Ad de Ruijter (Ministerie Binnenlandse zaken);
· Dhr. Rachid Majiti (Consultant bij Mckinsey & Company);
· Mevr. Fatima Elatik (Gemeenteraadslid);
· Mevr. Melek Usta (Colourfulpeople);

· Dhr. D.M.Lalji (Alltop).

Het debat wordt gekoppeld aan het Hafla Aid el Kbir (offerfeest) om het positieve gevoel te versterken. Het concert zal gehouden worden in een van de zalen van de Meervaart (aanvang 16:00u ) met live optredens.

Organisatie: Rijksoverheid en Succes Marketing & Productions Lokatie: Meervaart Amsterdam (Ossdorp)
Datum : zondag 17 februari 2002

Tijd : 12:00u t/m 16:00u

U kunt zich inschrijven voor het debat per email: info@succesmp.com of fax: 0416- 56 00 82.