Gemeente Den Haag

2002-02-06: Lezingen en workshops over hindoeïsme in Haagse bibliotheek Bouwlust

Informatie over hindoeïsme is de titel van een reeks lezingen en workshops op drie zondagmiddagen in februari, maart en april in bibliotheek Bouwlust aan de Beresteinlaan in Den Haag. Een veelzijdig programma, opgezet in samenwerking met de Stichting Agnie, geef inzicht in verschillende aspecten van het hindoeïsme als een van de grote geestelijke stromingen.

Op zondag 17 februari introduceert Pierre Heijnen, wethouder van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid (OSWI) de eerste spreekster Kanta Adhin. Zij opent met een lezing over Hindoeïsme als filosofie en godsdienst en bespreekt hierin onder andere onderwerpen zoals de definitie, beleving en interpretatie van het hindoeïsme als filosofie, de rol van de vrouw hierin en de positie van de pandit (priester). Ook informatiebronnen komen hierbij uitgebreid aan de orde. Aanvang 14.00 uur, toegang euro 4,70. Bezoekers die op deze middag lid worden van de bibliotheek, ontvangen 50% korting op hun abonnement.

In maart en april staan nog verschillende andere onderwerpen op het programma. Op 24 maart geven Jacques Hoek (Jayadeva-Das) en Mimi Hoek (Madhavi-Devi) een workshop over Yoga. Pandit Shri Surindre Tewarie verzorgt op zondag 21 april een inleiding in de Hindoe-rituelen en Sitra Bonoo ten slotte houdt op deze zelfde middag een lezing over de Indiaas klassieke dans.

4766 hindoeïsme , lezing, workshop, geestelijke stroming, stichting Agnie, filosofie, godsdienst, religie, multicultureel, rol vrouw, pandit, yoga, hindoe, hindoe-rituelen, India, Indiase dans

last update: 6 februari 2002 ;pag.: 11093; auteur: 10;cat.: 17 Uw