Gemeente Appingedam

13-2-2002 Matthäus Passion in Nicolaïkerk


APPINGEDAM - Een jarenlange traditie nieuw leven inblazen. Het ziet er naar uit dat dit doel wordt gehaald nu de Stichting Concerten Nicolaïkerk al weer voor de derde keer, na 1998 en 2000, de uitvoering van de Mattäus Passion Van Johann Sebastian Bach orgniseert. In de jaren '70 was dit een jaarlijks terugkerend en wijd en zijd bekend muzikaal hoogtepunt.
De uitvoering in de Nicolaïkerk met haar veel geroemde akoestiek zal plaatsvinden op zondag 17 maart om 14.00 uur. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Noordelijke Stichting voor Koorzang & Koorscholing die er graag aan mee wil werken de uitvoering van passiemuziek in Appingedam opnieuw tot een jaarlijkse traditie te maken. De Mattäus Passion wordt uitgevoerd door het Noordkoor (65 gevorderde amateurzangers afkomstig uit de drie noordelijke provincies) met medewerking van het barokorkest Concerto d'Amsterdam, het kinderjeugdkoor Viva La Musica uit Zuidwolde en gerenommeerde zangsolisten als Caroline Stam (sopraan), Femke de Boer (alt), Rein Kolpa (evangelist), Bart de Kegel (tenoraria's), Frans Fiselier (basaria's) en Jelle Draijer (Christuspartij).
De toegangsprijs bedraagt 23 euro. Kaarten zijn tijdens kantooruren verkrijgbaar bij de VVV's in Appingedam, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer en vanaf 13.00 uur in de kerk.