Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 17 februari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: inbreker overlopen
Twee mannen die zaterdagnacht thuis kwamen hoorden aan de achterzijde van woningen aan de Plutolaan lawaai en gingen op onderzoek uit. Zij troffen een 50-jarige man uit Groningen aan die in een schuurtje had ingebroken. Zij hielden de man vast en waarschuwden de politie. Tegenover de agenten bekende de Stadjer de inbraak en vertelde op zoek zijn naar een slaapplaats. Die kreeg hij in de cel op het bureau. Hij wordt nog nader verhoord.

Groningen: verdachte steekpartij aangehouden
Een 24-jarige man uit Utrecht is zaterdagavond aangehouden in de Folkingestraat op verdenking van het steken van een uit Nordhorn (Duitsland) afkomstige man in de Nieuwstad. De Duitser liep met vier vrienden door de Nieuwstad toen hij om nog onbekende reden door de Utrechter in zijn been werd gestoken. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van de beenwond. Bij het overbrengen van de getuigen naar het politiebureau zagen ze de verdachte lopen in de Folkingestraat waarop deze werd aangehouden. Op het bureau bleek er ook nog 21 gijzeling tegen de man openstaan voor niet betaalde boetes. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: lastige man bij instelling geestelijke gezondheidszorg De politie hield zaterdagmiddag een 40-jarige man uit Marum aan bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg aan de Hereweg voor bedreiging en lokaalvredebreuk. De man was al eerder bij de instelling weggestuurd maar kwam terug en bedreigde het personeel. Hij bleek onder invloed en is eerst ter ontnuchtering ingesloten en wordt nog gehoord over zijn gedragingen.

Groningen: man verdacht van zakkenrollen
Agenten zagen zaterdagnacht een 26-jarige man uit Bolsward gehurkt op het Martinikerkhof zitten terwijl hij in een portemonnee op zijn inhoud bekeek. Bij de komst van de dienders stopte hij de portemonnee weg en probeerde te ontkomen. Dat werd voorkomen en de bewuste portemonnee bleek niet zijn eigendom. Hij is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Groningen: lastige caféklanten
Drie mannen werden uit een café aan de Pelsterstraat gezet en gedroegen zich vervelend waarop de politie werd ingeschakeld. De agenten zagen dat de mannen in een auto wegreden en de wagen werd gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige Groningen, bleek te hebben gedronken (1.0 promille). De twee inzittende mannen werkten tegen en werden voor wederspannigheid aangehouden. Zij weten hun gedrag aan overmatig alcoholgebruik. De Stadjer is ingesloten omdat er nog straffen tegen hem openstonden.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Korreweg werd zaterdagnacht een 51-jarige automobilist uit Groningen aangehouden omdat hij zijn autoruiten niet ijsvrij had gemaakt. Bij de controle bleek de man te hebben gedronken. Hij blies een promillage van 1.2 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: bonnen voor beledigen en wildplassen Een 24-jarige man uit Groningen werd zaterdagavond bekeurd voor het wildplassen op de Noorderhaven. In de Kleine Hadderingestraat werd een 24-jarige man uit Drachten aangehouden voor belediging van een lid van de parkeerpolitie. Hij verliet het bureau met een bon.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
In een woning aan de Ceramstraat werd zaterdagavond een 40-jarie bewoner aangehouden voor bedreiging van een 26-jarige medekamerbewoner. De man had zijn huisgenoot bedreigd met een mes en een vuurwapen. Een geschil om enkele goederen was de reden voor de bedreiging. De huisgenoot deed aangifte bij de politie die de man aanhield. Het vuurwapen werd in de woning aangetroffen en in beslag genomen. De 40-jarige man zit vast voor nader verhoor en onderzoek

Groningen: vrouw steelt uit fietstas
Agenten zagen een 34-jarige vrouw uit Groningen zaterdagmiddag een paar zakken fruit uit een fietstas op de Vismarkt wegnemen. De vrouw werd aangehouden en in haar rugzak bleek nog een haakse slijper te zitten die was gestolen bij een warenhuis aan de Grote Markt. Zij bekende de diefstallen en werd met een dagvaarding op vrije voeten gesteld.

Groningen: man aangehouden voor heling
Een 30-jarige vrouw meldde zaterdag bij de politie dat zij gebeld was door een man die haar vroeg of zij haar rugzak mistte. Dat klopte want vrijdag was de rugzak weggenomen van de fiets van de vrouw. De man stelde een ontmoeting voor en vroeg 20 euro voor het terugbrengen. Later belde hij nog op dat het 50 euro moest worden omdat er nog een organizer in de tas zat. Bij de overdracht aan de Turfsingel werd de 38-jarige vinder uit Groningen door de politie aangehouden voor heling. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Groningen: man (18) rijdt in gestolen auto
Op het Schuitendiep zagen agenten zaterdagnacht een eerder in Waterhuizen gestolen auto staan. Een 18-jarige jongeman uit Hoogezand stapte in de auto en werd na een achtervolging via het Damsterdiep uiteindelijk in de Asterstraat aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De Hoogezandster is opgesloten voor nader verhoor.

Zuidbroek: kinderen rollen brokstukken op A7
Na een onderzoek is de politie zaterdag vier kinderen, drie meisjes 13 en 15 en een 11-jarige jongen, allen uit Zuidbroek op het spoor gekomen die stenen brokstukken vanaf het talud bij het viaduct op de A7 rolden. Door de brokstukken ondervond het verkeer veel hinder en ontstonden gevaarlijke situaties. Een personen- en een vrachtwagen kregen een lekke band door de stenen. Een omstander wist een naam van een van de kinderen die door de politie gehoord werd. De jeugdigen bekenden de brokstukken op de weg gegooid te hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winschoten: rijden onder invloed
Op de Venne in Winschoten werd zaterdagnacht een 24-jarige automobilist uit Veendam betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.6 en bleek te rijden zonder rijbewijs. De man kreeg een dagvaarding mee.

Hoogezand: alcomobilist gaat door het lint
Een motoragent zag zaterdagavond een 34-jarige automobilist uit Hoogezand een rij autos die wachten voor het stoplicht bij de Meint Veningastraat omzeilen door via de linksafstrook te rijden. De Hoogezandster werd in de Hoofdstraat gestopt voor een bekeuring. De man rook naar alcohol maar wenste niet aan een blaastest mee te werken en ging er te voet vandoor. Na een achtervolging werd hij gegrepen en naar het bureau gebracht. Bij de aanhouding uitte de man bedreigingen richting de agent. Op het bureau blies de man een promillage van 1.5. Hij gedroeg zich op het bureau zeer recalcitrant en vernielde op een gegeven moment een computerterminal. Resultaat van zijn gedrag was dat hij in verzekering werd gesteld. De man wordt nader verhoord over de bedreigingen en de vernieling.

Uithuizen: onder invloed tegen muurtje aan
Op de Leeuwstraat in Uithuizen reed een 26-jarige automobilist uit Kantens zaterdagnacht tegen een muurtje aan en vervolgde zijn weg. Hij werd op de Blink achterhaald en moest blazen (1.7 promille). Het rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Delfzijl: dronken automobilist rijdt tegen drie geparkeerde autos aan Op het Kattegat in Delfzijl reed een 22-jarige automobilist uit die plaats tegen drie geparkeerde autos aan. De man bleek onder invloed van alcohol de aanrijdingen te hebben veroorzaakt. Hij blies op het ademanalyseapparaat een promillage van 1.3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn wagen werd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Niebert: inbrekers overlopen
Getuigen overliepen zaterdagavond twee mannen die in een woning aan de JH de Boerstraat in Niebert aan het inbreken waren. Ondanks dat een van de getuigen een van de inbrekers wist te tackelen ontkwamen beide mannen in een auto. Kort nadat de politie de verklaringen had opgenomen kwam de melding dat er een man die voldeed aan het signalement met een fiets over de A7 reed ter hoogte van Frieschepalen. De 29-jarige man uit Lelystad werd aangehouden en bleek de fiets te hebben gestolen in Niebert. Er wordt nog onderzocht of de man te maken heeft met de inbraak in de Boerstraat. Hij is ingesloten.

Noordhorn: drankrijder in de bermsloot
Een 54-jarige automobilist uit Zuidhorn kwam na een uitwijkmanoeuvre op de Noorderweg in de bermsloot terecht. Hij werd er door een kennis uitgetrokken en bij het vervolgen van zijn weg door de politie gecontroleerd. De man bleek te hebben gedronken. Hij blies een promillage van 1.0. Met een rijverbod en een dagvaarding mocht hij het bureau verlaten.

Delfzijl: controle op aanhangers
Op de Kloosterlaan in Delfzijl werd zaterdagochtend een controle gehouden op particulier transport van afval naar de vuilstort. In totaal werden 14 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor dreigende afvallende lading, onjuiste bevestiging hulpkoppeling, geen werkende remlichten en rijden zonder rijbewijs van E bij B.

Winschoten: man (17) in bezit van XTC pillen
Bij een controle op Beertsterweg in Winschoten werd en een auto een 17-jarige jongen uit Hage (Duitsland) aangetroffen met XTC pillen. De jongen had 37 pillen in zijn bezit die in beslag werden genomen. Hij moest mee naar het bureau voor het afleggen van een verklaring en werd met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)