---

Ministerie van Defensie



---

Luchtmachter Nederlands kampioen hoogspringen

17-02-2002

Wilbert Pennings, sinds kort militair bij de Koninklijke Luchtmacht, is zaterdag (16 februari) Nederlands indoorkampioen hoogspringen geworden. Tijdens het kampioenschap in het Belgische Gent haalde Pennings 2.18 meter en bleef daarmee zijn naaste concurrenten Jan-Peter Larsen (2.12) en Paul Jongmans (2.06) ruim voor. Bij het zelfde kampioenschap wist Bram Som net als Pennings in het bezit van een Defensie topsportcontract zilver te veroveren op de 800 meter. Hij passeerde de eindstreep zes honderdste van een seconde later dan Arnoud Okken.

Pennings eerste sprong was gelijk raak: hij liet de lat op 2.18 meter leggen en haalde die hoogte in één keer. Drie pogingen om 2.25 meter te halen mislukten, maar omdat 2.18 meter voor zijn concurrenten al te veel bleek, was de eerste sprong voor Pennings goed voor goud. Vorige week liet hij bij wedstrijden in Duitsland nog 2.31 in de boeken aantekenen, een nieuw Nederlands rekord.

Zowel Pennings als Som hebben onlangs een topsport-contract getekend met het ministerie van Defensie, Pennings bij de luchtmacht en Som bij de landmacht. Via topsportcontracten biedt Defensie sporters de zekerheid van een vaste baan en inkomen in combinatie met voldoende tijd voor training en deelname aan wedstrijden. De wedstrijden in Gent golden ook als voorbereiding op de Europese indoorkampioenschappen in Wenen (Oostenrijk) van 1 tot 3 maart.