Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-02-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.00 uur

Alcoholcontrole

ZEIST De politie hield zaterdagavond een alcoholcontrole op de Utrechtseweg. In totaal werden 20 automobilisten gevraagd mee te werken aan de blaastest. Eén automobilist, een 25 jarige man uit Zeist, bleek teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden om op het bureau de ademanalyse af te leggen. De bijrijder, een 17-jarige jongen uit Zeist, was het hier niet mee eens en belemmerde de aanhouding. Hierop zijn beiden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder bleek een alcoholpromillage van 1.25 in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Jongens bedreigen buschauffeur

ZEIST Zaterdagavond rond 21.00 uur werd de politie gestuurd naar de Weeshuislaan waar een buschauffeur, 39 jaar uit Bilthoven, met een vuurwapen bedreigd zou zijn door vier jongens. Daar aangekomen trof de politie niemand meer aan.

Dankzij een duidelijk signalement van de jongens konden de agenten rond 21.35 uur de vier verdachten van de bedreiging in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar aanhouden in een horecagelegenheid aan het Emmaplein.
Het viertal zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het wapen waarmee zij de buschauffeur hadden bedreigd, werd op hun aanwijzingen in de horecagelegenheid teruggevonden. Het bleek om een plastic vuurwapen te gaan, niet te onderscheiden van een echt wapen. Bovendien werd ook een glassnijder gevonden waarmee de jongens de bus hadden beschadigd.

Aanhouding inbreker

DRIEBERGEN Rond 02.30 uur zondagmorgen hield de politie een 31-jarige man uit Doorn op heterdaad aan. De politie was even daarvoor gebeld door een passant die vond dat de man zich verdacht ophield op de Nassau Odijcklaan. Agenten zagen in de buurt een geforceerd raam en gingen op zoek naar de mogelijke inbreker. Op basis van een goed en duidelijk signalement konden agenten de verdachte man aanhouden. Hij is voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Lantaarnpaal omver

ZEIST Rond 02.00 uur zaterdag zagen surveillerende agenten op de Koelaan een auto in de berm staan. Daarnaast lag een omvergereden lantaarnpaal. Achter de ruitenwisser van de auto lag een briefje met de mededeling dat de bestuurder het goed maakte en naar huis was gelopen. De volgende morgen kwam de bestuurder, een 33-jarige man uit Driebergen zich melden aan het politiebureau. Hij verklaarde de macht over het stuur kwijtgeraakt te zijn toen hij een overstekend dier wilde ontwijken en de weg glad bleek te zijn.